Hyppää pääsisältöön

Toni Wirtanen puhuu rahasta: Ei saa aina mennä finanssi edellä

Apulannan keulakuva Toni Wirtanen puhui YleX:lle yhtyeen raha-asioista Emma-gaalassa.

Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen Emma-gaalassa. // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Apulanta oli tämän vuoden Emma-gaalassa ehdolla Innovaattori-Emman saajaksi Robinin, Isac Elliotin ja Cheekin rinnalla. Palkinnon vei teinitähti Isac Elliot.

Apulannan laulaja-kitaristi Toni Wirtanen ylpeili erityisesti sillä, että bändin, Mä nauran tälle -nimiseen, kappaleeseen kuvattu 360-musavideo oli ainut epäkaupallinen innovaatio kyseisessä kategoriassa.

- Voin vaatimattomasti sanoa, että olimme ainoat tässä koko helvetin kategoriassa, joilla oli joku oikea innovaatio. Siitä olen erittäin ylpeä, Wirtanen kommentoi YleX:lle Emma-gaalan punaisella matolla.

- Meidän innovaatio oli vain valitettavan epäkaupallinen. Videotahan ei pysty kunnolla katsomaan kuin erillisellä softalla tai 3D-laseilla, mutta ei aina voi mennä raha edellä. Sen olen tajunnut vanhemmiten, Wirtanen jatkaa.

Pitkän linjan yhtye on valmis mokailemaankin kokeillessaan uusia juttuja.

- Meillä meni monta vuotta kaupallisesti niin hiton hyvin, enkä valita edelleenkään, mutta rahaan ei saa uppoutua liikaa. Ei saa mennä finanssi edellä, vaan pitää tehdä sellaisia pioneerikokeiluja, joiden ei tarvitse tuottaa mitään. On tärkeää tehdä innovaatioita ja jonkun pitää olla ensimmäinen. Se on vähän kuin kommaisi Cheekin Instagram-tilille, että olinko eka ja sitten onkin eka, Wirtanen vertailee.

Musabisneksen kriisi sai Wirtasen punaiselle matolle

Apulannan muusikot eivät ole olleet yleensä gaalojen vakiovieraita, mutta viime vuosina tähän on tullut yllättävä muutos. Wirtanen selittää YleX:lle, mikä on saanut hänet vihdoinkin edustamaan musiikkialan bileissä.

- Levybisnes on mennyt aika pahasti vituille viime aikoina ja ala on tietyssä mielessä kriisissä. Olemme miettineet, että vaikka isot levy-yhtiöt eivät olekaan meidän parhaita kavereita, niin jossain täytyy osoittaa solidaarisuutta alalle. Siksi on ihan hyvä käydä tällaisissa gaaloissa, Wirtanen päättää.

Lähteet: YleX