Hyppää pääsisältöön

Illuusioita - älä luota silmiisi!

Prisma Studiossa esitettyjä illuusioita videoklippeinä:

Mc Gurk -illuusio

Luotatko näköösi? Ehkä liikaakin, kuten tämä illuusio paljastaa. Havaintopsykologi Mc Gurkin mukaan nimetyssä illuusiossa se mitä näet, jyrää sen mitä kuulet. Katso toimiiko harha-aistimus sinulla!

Kumikäsi-illuusio

Kuinka nopeasti tuntoaistisi ja näköaistisi mukautuvat uuteen tilanteeseen? Tämä illuusio testaa aivojen muovautuvuutta. Voivatko aivot kuvitella muutamassa minuutissa, että omaa kättä korvaava kumikäsi on aito ja oikea kätesi?

Muutossokeus

Kuinka hyvin aistimme pelaavat arjessa? Huomaatko seuraavassa videossa mitään kummallista? Testaa tämän videon avulla kuinka sinun havaintokykysi toimii.

Väri-illuusiot

Väri-illuusiot eli harha-aistimukset värien näkemisessä kertovat uskomattoman hyvästä näkökyvystämme. Illuusiot tapahtuvat, koska silmät ja aivot pyrkivät korjaamaan näkemänsä kuvan muistuttamaan arjen todellisia tilanteita. Illuusiokuvissa varjoilla ja perspektiivillä saadaan huijattua näköaistiamme näkemään värit tai sävyt väärin. Menetkö lankaan?

Kommentit