Hyppää pääsisältöön

Resepti: Voita & Sokeria: Klaus Thomassonin ruokaisa salaatti

Klaus Thomassonin salaatti Voita & Sokeria -sarjassa.
Klaus Thomassonin salaatti Voita & Sokeria -sarjassa. Kuva: yle klaus thomasson

Huumorimies Klaus Thomasson ottaa ravitsemusasiat tosissaan. Thomassonin salaattiin ei lisätä suolaa eikä sokeria. Kastikkeeseen sekoitetaan oliivi- ja rypsiöljyä, ja se maustetaan sitruunalla.

Ruokaisa salaatti

1 dl rypsiöljyä
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 kananmuna
3 porkkanaa
5 tomaattia
3 Royal Gala -omenaa
400 g lanttua
300 g valmista salaattisekoitusta
1 sitruuna
150 g kylmäsavukirjolohta siivuina
100 g cashew-karpalosekoitusta
80 g saksanpähkinöitä

Lanttu ja porkkanat pestään, kuoritaan, kuutioidaan ja keitetään suolattomassa vedessä, kunnes niissä on mukava suutuntuma. Tämän jälkeen juureksista kaadetaan keittovesi pois ja ne laitetaan jääkylmään veteen.
Kananmuna keitetään ja viipaloidaan.

Salaatti revitään sekoituskulhon pohjalle. Tomaatti viipaloidaan ja laitetaan kulhoon. Kulhoon laitetaan myös keitetyt ja jäähdytetyt juurekset, pähkinät, pienitty kylmäsavukirjolohi, kuutioitu omena ja viipaloitu muna.

Kastikkeeksi lisätään rypsi- ja oliiviöljy sekä sitruunan mehu. Salaatti sekoitetaan varovasti ja nautitaan tuoreitten sämpylöitten kanssa.

Kannattaa huomata, että salaatin ainoa suola on peräisin kylmäsavukirjolohesta. Suolaa ei käytetä, eikä lisätä missään vaiheessa.

Kommentit
 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

 • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

  Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

  Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

  Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

  Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

 • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

  Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

 • Alexandran kasvisopas

  Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

  Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.