Huumorimies Klaus Thomasson ottaa ravitsemusasiat tosissaan. Thomassonin salaattiin ei lisätä suolaa eikä sokeria. Kastikkeeseen sekoitetaan oliivi- ja rypsiöljyä, ja se maustetaan sitruunalla.
Ruokaisa salaatti
1 dl rypsiöljyä
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 kananmuna
3 porkkanaa
5 tomaattia
3 Royal Gala -omenaa
400 g lanttua
300 g valmista salaattisekoitusta
1 sitruuna
150 g kylmäsavukirjolohta siivuina
100 g cashew-karpalosekoitusta
80 g saksanpähkinöitä
Lanttu ja porkkanat pestään, kuoritaan, kuutioidaan ja keitetään suolattomassa vedessä, kunnes niissä on mukava suutuntuma. Tämän jälkeen juureksista kaadetaan keittovesi pois ja ne laitetaan jääkylmään veteen.
Kananmuna keitetään ja viipaloidaan.
Salaatti revitään sekoituskulhon pohjalle. Tomaatti viipaloidaan ja laitetaan kulhoon. Kulhoon laitetaan myös keitetyt ja jäähdytetyt juurekset, pähkinät, pienitty kylmäsavukirjolohi, kuutioitu omena ja viipaloitu muna.
Kastikkeeksi lisätään rypsi- ja oliiviöljy sekä sitruunan mehu. Salaatti sekoitetaan varovasti ja nautitaan tuoreitten sämpylöitten kanssa.
Kannattaa huomata, että salaatin ainoa suola on peräisin kylmäsavukirjolohesta. Suolaa ei käytetä, eikä lisätä missään vaiheessa.