Hyppää pääsisältöön

Nopsajalka teki levyllisen bylsimismusaa naisille

YleX:n Viikon albumina soi Nopsajalan Sun. Kuuntele albumi täältä!

Nopsajalka julkaisi 14. maaliskuuta neljännen sooloalbuminsa Sun, joka saa Mun-nimisen jatko-osan syksyllä 2014. Muusikko teki kaksi albumillista musiikkia kerralla ja tahtoi kasata biiseistä soljuvat kokonaisuudet.

- Tämä levy on intiimiä tunnelmointia, bylsimismusaa. Mun-albumille tulee bailausmusiikkia, discoa ja funkkia, Nopsajalka kuvailee levyjen eroa.

Levyn "sinä", jolle sanoitukset osoitetaan useassa kappaleessa suoraan, on aikuinen nainen keskellä urbaania arkea. Biisit tsemppaavat jaksamaan kiireessä eteenpäin tai viettelevät nuorta perheenäitiä kammarin puolelle. Levyn keskiössä pyörii pitkä parisuhde ja arjen erotiikka.

- Vaimo on tiukasti levyn kohderyhmässä, Nopsajalka nauraa.

Naiset ovat inspiroineet levyä monella tavalla. Erinin ja Rauhatädin vierailut tuovat levylle lisää kerroksia. Huge L:n kanssa tehty kappale on taas nimeltään Kolmekymppinen nainen. Biletysraita Tuntuu menevän lujaa sai aiheensa suoraan mimmien sekoiluista.

- Naapurinrouvat tanssivat pöydällä Pää Kii -yhtyeen keikalla ja katkaisivat siellä jalkansa. Itse en jaksa paljon juhlia, fiilistelen mielummin himassa. Onneksi muijat jaksavat bailata! Sen takia tämä on varmaan omistettu just niille, Nopsajalka toteaa.

Kuuntele Nopsajalan kertomuksia ja mietteitä Sun -levystä kuluvalla viikolla YleX:stä joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuorossa!

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu