Hyppää pääsisältöön

Nopsajalka ihmettelee: Missä ovat Suomen uudet reggae-artistit?

Nopsajalka uskoo, että Suomeen mahtuisi lisää reggae-artisteja.

Elokuu-yhtyeestä ja soolotuotannostaan tunnettu Nopsajalka kaipaisi Suomen musiikkikentälle lisää uusia reggae-artisteja. Muusikko ihmettelee, miksei tekijöitä ole nykyistä enempää.

- Mieti kuinka isoja hittejä Jukka Pojalla ja Raappanallakin on ollut, Nopsajalka pohtii.

Reggae-artistina tunnettu Nopsajalka julkaisi 14. maaliskuuta Sun-albumin, jolla muusikko on muuttanut omaa musiikillista tyyliään popimpaan suuntaan. Reggae-tyyli alkoi tuntua artistille velvollisuudelta.

- Mietin kuitenkin, että ehkä se Jukka pärjää ihan yksinkin. Myös Aurora tekee reggaeta uudella ja tuoreella soundilla, Nopsajalka fiilistelee.

Oma musiikillinen muutos syntyi artistille tekstien kautta. Nopsajalka haki soundimuutosta tarinoista, jotka kaipasivat uudenlaista rytmiä.

- Kypsyttelin kappaleita pitkään ja tein paljon soundikokeiluja, Nopsajalka kertoo.

Sun-albumilla reggae-juuria ei ole kuitenkaan hylätty kokokaan. Esimerkiksi Rauhatädin kanssa tehdyllä Nitisee ja natisee -kappalla kuullaan tuttuja rytmejä

- Ammattitermein voisi sanoa, että biisissä on 90-lukulaista two step dancehallia. Tarina avautui nopeasti juuri tähän rytmiin eikä sitä sitten voinut jättää pois, Nopsajalka toteaa.

Kuuntele kappale alta ja tutustu koko albumiin Kuuntele Nopsajalan Sun-albumi!

Kuuntele Nopsajalan kertomuksia Sun -levystä kuluvalla viikolla YleX:stä joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuorossa.

Lue myös:

Nopsajalka uneksi Princen järjestämästä keikasta

Nopsajalka teki levyllisen bylsimismusaa naisille

Lähteet: Viikon albumi -haastattelu