Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Hetkiä Kalliossa pääkuva

Eero Raittinen tulkitsee Princeä

Hetkiä Kalliossa -ohjelmassa Anssi Kela saa kalliolaiseen yksiöön seurakseen todellisen elävän legendan – Eero Raittisen.

"Kun minulta kysyttiin, kenet haluaisin ehdottomasti mukaan ohjelmaan, vastaukseni oli Eero Raittinen. Hän on mielestäni todellinen kansallisaarre, jota suuri yleisö ei välttämättä tunne. Aina kun on tilaisuus, haluan olla mukana nostamassa Eeroa jalustalle. On aina äärimmäisen innostavaa ja intensiivistä päästä esiintymään Eeron kanssa. Hän on hyvä kirittäjä myös itselle, kun yrittää sukeltaa kappaleen virtaan mukaan", Anssi kertoo.

Eero Raittisen biisivalinta oli alun perin Anssin tekemä. "Ajattelin, että olisi todella hienoa kuulla Eeron laulavan Princen Purple Rain -kappaleen", Anssi kertoo hymyillen.

Eero ei kuitenkaan ottanut biisiehdotusta mukisematta vastaan. "Aluksi pelkäsin, etten tykkää biisistä. Sieltä kuitenkin kuoriutui todella hieno teos esiin. Kappaleessa on yllättävän monipuolinen aluskasvillisuus, kunhan vähän jaksaa tonkia. Ja Anssille annan kymmenen pistettä baritonikitaran käytöstä. Se soi huikean hienosti", Eero fiilistelee.

Eero Raittiselle Hetkiä Kalliossa -kuvauspäivä jäi pysyvästi mieleen: "Oli auvoisaa päästä tekemään ohjelmaa Kallion sydämessä. Pääsin viettämään taas hetken lapsuusmaisemissani. Päivä oli unohtumaton kokemus".

 • Tarja Halonen komensi poliisit soittamaan häävalssinsa

  Tarja Halosen elämän merkitykselliset musiikkikappaleet.

  Nuorena Tarja Halonen työskenteli Englannissa sisäkkönä. Tuolloin hän pääsi ensimmäisten brittien joukossa katsomaan The Beatlesien A Hard Day's Night -elokuvan. Halonen on tuttu näky Pori Jazzeilla, kotona jazzin lisäksi usein soi myös ooppera.

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.