Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Hetkiä Kalliossa pääkuva

Jukka Poika vaipuu Nirvanaan

Anssi Kelan vieraaksi ensimmäisessä Hetkiä Kalliossa -ohjelman jaksossa saapuu Jukka Poika. Hän ottaa Anssin kanssa käsiteltäväksi Nirvanan klassikon Come As You Are.
"Tämä on sellainen jakso, että jos ihmiset vain kuulisivat musiikin ilman kuvaa, niin olisi kohtuullisen vaikeaa arvata kuka on äänessä. Jukan valinta esittää Nirvanaa tuntui aluksi yllättävältä, mutta kun kuulee kappaleen hänen laulamanaan, niin biisivalinta onkin itse asiassa todella luonnollinen. Jukan sisällä asuu pieni Kurt Cobain, ja kolmas kotimainen sopii Jukan suuhun mainiosti", Anssi sanoo.

Nirvana on seurannut Jukka Pojalla matkassa jo pitkään mukana, mutta Come As You Are -kappaletta hän ei ennen tätä ole koskaan aiemmin esittänyt. "Uhosin 4-5-vuotiaana mummolle, että laulan vain englanniksi. Sittemmin olen siitä vähän lipsunut", Jukka naurahtaa.

Jukka Pojalle Hetkiä Kalliossa -sessiosta jäi hieno fiilis. Kuvaukset olivat hänen mukaansa sekoitus pro-meininkiä ja olohuone-fiilistä, mikä sopii hänelle mainiosti. "Ehdotin aluksi Anssille, että tehdään kappaleesta perinteisempi akustinen versio. Anssi toi mukaan hienon annoksen folk-poljentoa sovitukseen. Lopulta saimme kuorittua esiin Neil Young -henkisen tulkinnan kappaleesta", Jukka toteaa.

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.