Hyppää pääsisältöön

Suomalainen Nymfit-sarja kiinnostaa ulkomailla

Yli 50 maahan myyty kotimainen Nymfit-tv-sarja herätti kansainvälisen kiinnostuksen fantasiagenren ja seksiaiheen vuoksi. Maanantaina Suomessa alkavaa sarjaa on esitetty jo Saksassa, Italiassa ja Serbiassa.

Kreikkalaisesta mytologiasta ammentava Nymfit-sarja kuvaa Helsingissä kolmen kuolemattoman nymfin elämää. Naisten pitää joka kuukausi harrastaa seksiä säilyäkseen hengissä ja pakoilla satyyreilta, jotka vainoavat heitä. Nymfit-sarjan menestyksestä kertoo Yle Uutiset.

Aamu-tv:n Tähtihetkessä vieraillut Nymfit-sarjan luoja Miikko Oikkonen sanoo, että vetävä genre on tärkeä suunnitellessa sarjaa kansainvälisille markkinoille.

- Haistelimme, että fantasia oli tyylilajina kasvamassa ja saamassa suosiota. Siitä on neljä vuotta kun tätä ideaa lähdettiin miettimään. Silloin ei ollut vielä paljon tämän genren edustajia. Mietimme myös voisiko sarjan suunnata laajemmalle ryhmälle kuin ihan nuoremmalle naisyleisölle.

Sarja sisältää rohkeaa seksuaalisuuden kuvausta ja koko tarina lähtee liikkeelle nuoren päähenkilön neitsyyden menettämisestä. Oikkonen sanoo, että seksiaihe kiinnosti ulkomailla.

- Kyllä se on vetoava asia, mutta alkukiinnostuksen jälkeen tulevat kysymykset, että mistä tässä syvemmin on kysymys. Niihinkin kysymyksiin pitää pystyä vastaamaan, jotta kauppaa oikeasti syntyisi.

Konsepti oli tarkkaan mietitty jo ennen matkaa elokuvajuhlille Cannesiin, jossa tekijät saivat ensimmäistä kertaa positiivista vastakaikua. Suomalaisesta tv-draamasta ei paljon tiedetä, mutta kotimaiset elokuvaprojektit ovat tasoittaneet tietä Nymfit-sarjalle

- Eihän me missään nimessä olla oltu kuumin maa. Se johtuu varmasti siitä, että me olemme pieni maa ja kielialue. Elokuvapuolella on projekteja, jotka avaavat ovia maailmalla, kuten Iron Sky ja Rare Exports. Ulkomailla tuntuu olevan kutina, että Suomesta tulee omituisia projekteja.

Kotimaiset käsikirjoitukset paranevat koko ajan

Monet uskovat, että heikot käsikirjoitukset ovat syy siihen, miksi kotimainen tv-draama ei ole vielä menestynyt ulkomailla. Oikkosen mielestä käsikirjoitukseen panostus on tullut jälkijunassa muuhun kehitykseen nähden.

- Kotimainen käsikirjoitus kasvaa nyt vauhdilla. 1990-luvulta alkoi tapahtua muutosta, ohjaamisessa ja teknisellä puolella. Käsikirjoitus tuli muutaman askeleen perässä. Käsikirjoitus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joiden avulla päästään eteenpäin.

Nymfien virallisia katsojalukuja ei vielä ole saatavilla ulkomailta, mutta Oikkosen mukaan ainakin Saksassa sarja on otettu hyvin vastaan.

Oikkonen toivoo, että Nymfit-projekti aukaisee ovia kotimaiselle draamalla maailmalle. Oikkosella on jo meneillään toinenkin fantasiasarjaprojekti, joka on kerännyt myös kansainvälistä rahoitusta.

-Jotta suomalainen tv-sarja voisi kasvaa ja kehittyä, niin tarvitaan myös resursseja, jotka löytyvän pikemminkin rajojen takaa kuin täältä.

Lähteet: Yle Uutiset