Hyppää pääsisältöön

Maiju: "Se, että lähdin yksin, oli todiste siitä että kykenen ihan mihin vain haluan!"

Maiju seilaamassa Whitsunsay-saarilla ja snorklaamassa Great Barrier Reefillä. Kuva: Yle muistot_maiju

Kerro oma tarinasi, se tunne kun muutit ensimmäisen kerran ulkomaille opiskelemaan, töihin tai au pairiksi. Kirjoita ja lähetä kuva osoitteeseen aupairit@yle.fi - tai kommentoi Maijun tarinan alle omat kokemuksesi.


MAIJU:

Minä lähdin pesästä suoraan ulkomaille heti lukiosta valmistuttuani. Lensin Australiaan, missä minun piti reppureissata “vain” 10 kuukautta, mutta rakastuin maahan niin paljon, että matkani venyi kahdeksi vuodeksi.

Oli kyllä elämäni yksi parhaimmista päätöksistä! Se, että lähdin yksin, antoi minulle paljon itseluottamusta ja rohkeutta, se oli todiste itselleni siitä että minä kykenen ihan mihin vain haluan!

Ja että minä pärjään. Totta kai se lähteminen pelotti ihan kamalasti, enhän koskaan ennen ollut ollut omillani ja heti ensimmäisenä harppaisinkin lentää toiselle puolelle maapalloa, mutta hetkeäkään en katunut. Enkä kokemustani vaihtaisi mihinkään.

Australiasta kotiuduttuani lähdin kokemuksestani innostuneena opiskelemaan matkailua, mitä kautta päädyin harjoitteluun Kreikkaan.

Oli upeaa opetella paikallisten avustuksella kreikan kieltä ja kuulla heidän tarinoitaan sekä oppia heidän näkemyksensä kriisistä ja miten se heihin vaikutti.

Tein töitä Ateenan hostellissa ajalla, jolloin eurokriisin vaikutukset jo siellä näkyivät. Mikä oli älyttömän mielenkiintoista - ja mellakoitakin oli jännä mennä seuraamaan!

Oli upeaa opetella paikallisten avustuksella kreikan kieltä ja kuulla heidän tarinoitaan sekä oppia heidän näkemyksensä kriisistä ja miten se heihin vaikutti - ja sitten verrata sitä siihen, mitä media näytti. Esimerkiksi median kuvat näyttivät suoranaista sotatannerta, vaikka tilanne ei ihan niin paha oikeasti ollutkaan…

No, Ateenasta melkeinpä suoraan lensin sitten Englantiin vaihto-opiskelemaan, mikä oli myös hyvin jännä kokemus.

Englanti osoittautui aivan erilaiseksi kuin mitä olin kuvitellut (mielikuvissani vissiin pyöri Emmerdalet ja muut), ja eritoten oman ikäiseni englantilaiset tuntuivat niin paljon itseäni nuoremmilta henkisesti.

Mutta sitten tapasinkin tulevan kihlattuni, ja ensitapaaminen oli kuin jostain elokuvasta!

Nyt asun täällä mieheni kanssa, hoitaen yhteistä tytärtämme ja ihmettelen tätä englantilaista byrokratiaa ja ihastelen sitä, miten NHS pitää ihmisistä huolta ja miten paljon täällä on lapsille/vauvoille ja vanhemmille tekemistä ja tukea!

Kirjoittelen blogia, jos tähän puoleen tarinaa eritoten haluaa paremmin tutustua.

Maiju

Lue myös:

Hannan, Pauliinan, Lilian, Minnan, Henriikan, Annan, Ennin, Riikan, Pepin, Emilian, Elinan, Ainon, Kaisan, Hennan, Riitan, Lauran, Ainon, Maijun, Petran, Ringan, Satun, Nooran, Marin, Johannan ja Riinan kertomukset heidän kokemuksistaan ulkomailla.

 • Onko sinun vuorosi lähteä maailmalle tämän hetken suosituimman sarjan matkassa? Hae tulevalle Au pairit -kaudelle!

  Au pairien 7. kauden haku on avattu.

  Artikkelia muokattu 23.8.: Haku Au pairien uudelle kaudelle on päättynyt. Mikäli olet 18–28-vuotias ja koet, että nyt on juuri oikea hetki ottaa etäisyyttä Suomeen ja seikkailla kaukana kotoa – mutta myös ottaa vastuuta vieraan perheen lapsista – hae mukaan Au paireihin! Yle Areenan tämän kevään katsotuin ohjelma saa jatkoa ja etsimme nyt nuoria aikuisia uusiksi au paireiksi. Hakijan tule

 • Nyt on SOS! Testaa, oletko Au pairit-guru!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Testaa!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Nyt on tosifanin testi. Miten hyvin muistat eri kausien tapahtumia? Saatko kaikki oikein? Testaa tietosi nopeassa testissä!

 • Uudet au pairit esittäytyvät! - Tällä kaudella suunnataan Havaijin lämpöön

  Au pairit Havaijilla julkaistaan Yle Areenassa 29.5. klo 21.

  Au pairit -sarjan kuudes kausi vie nuoret au pairit Havaijille eksoottiselle ja kuvankauniille Oahun saarelle, joka on kiehtova sekoitus paratiisimaista luontoa ja suurkaupungin vilskettä. Uudet au pairit Talvikki, Emma, Annika ja Amma pakkaavat laukkunsa ja lähtevät sydämet avoinna uusiin seikkailuihin. Au pairit Havaijilla julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 29.5.