Hyppää pääsisältöön

Jannika B:stä kuoriutui mystinen Suomen Ellie Goulding

YleX:n Viikon albumina soi Jannika B:n Šiva. Kuuntele levy täältä!

Jannika B YleX:n Viikon albumi -haastattelussa // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Jannika B:n ensimmäinen albumi, vuosi sitten julkaistu Kaikki rohkeus, esitteli laulajattaren pirteänä ja iskelmävivahteisena tanssipopparina. Nyt uudella _Šiva-_albumilla iskelmällisyys ja liiallinen pirteys ovat väistyneet, ja tilalle on hiipinyt mystisyys ja heleät urbaanimmat soundit.

- Mä lähin aika vahvasti tematiikan ja värimaailman kautta hakemaan millaista tuotantoa levylle haluan. Tein mind map -kuvakartan jonka lähetin tuottajalle, että tässä on se tunnelma minkä levylle haluan, Jannika kertoo.

Jannika B:n uudessa musiikissa on myös hentoja yhtäläisyyksiä artistin omien idolien suuntaan.

- Kyllä siinä on kans kuunneltu tosi paljon omia idoleita, joita muun muassa on Ellie Goulding ja Jenni Vartiainen. Ja Madonnan vanhempaa tuotantoa on tullut tosi paljon kuunneltua.

Kuten edellä mainitut artistit, myös Jannika B osaa säväyttää ulkomusiikillisillakin asioilla, ja panostaa siis musiikin lisäksi myös visuaalisen puoleen. Šiva onkin albumina hyvin visuaalinen ja värikäs, ja Jannika näkee musiikin paljon värien ja tunnetilojen kautta.

- Ei lähdetty hakemaan siis niinkään soundimaailmaa, vaan enemmänkin semmosta väri- ja tunnemaailmaa. Mystisyys toivottavasti jollain tavalla levyllä kuuluu.

Šiva levyn kansilehtisessä Jannika B on myös visuaalisesti näyttävä, ja poppari esittäytyy eteerisenä avaruusjumalattarena. Ja tässä juuri Jannika B on onnistunut, levyn visuaalinen puoli ja sisältö kulkevat artistin haluamalla tavalla mystisesti käsi kädessä.

Kuuntele Jannika B.n kertomuksia ja mietteitä Šiva-levystä kuluvalla viikolla YleX:stä joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuorossa!

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu