Hyppää pääsisältöön

Diddy on taas Daddy – nämäkin artistit muuttivat nimensä

Rakkailla muusikoilla on monta nimeä. YleX listasi artisteja ja bändejä, jotka ovat muuttaneet nimeään uransa aikana.

Diddy Dirty Money // Kuva: https://www.facebook.com/Diddy

Diddynä tunnettu räppäri on jälleen vaihtanut nimensä Puff Daddyksi. Mies on oikealta nimeltään Sean Combs, mutta hänet on tunnettu uransa aikana myös P. Diddynä, Puffynä ja Puffina. Varsinkin räppärit muuttavat nimeään usein tyylisuuntausten myötä, mutta myös poptähdet ja bändit ovat muokanneet tarpeen vaatiessa nimeään.

Lue alta YleX:n kokoama listaus ja lisää perään omasi.

"Artist formerly known as Prince"

Prince // Kuva: Sony Music

Prince muutti nimensä ääneen lausumattomaksi rakkaussymboliksi vuonna 1992. Symboli yhdistelee naista ja miestä edustavia merkkejä alkemiaan liitetyyn vuolukiven symboliin. Muusikkoa tituleerattiin vuosia artistiksi, joka tunnettiin ennen Princenä, lyhenteellä TAFKAP tai nimikkeellä The Artist. Toisin kuin voisi luulla, Prince ei ole keksitty taitelijanimi. Laulaja on syntyjään nimeltään Prince Rogers Nelson.

Pyhä Lou Lou -täti

Say Lou Lou // Kuva: https://www.facebook.com/SayLouLoumusic

Ruotsalais-australialainen sisaruskaksikko Say Lou Lou teki ensimmäisen sinkkunsa Maybe You nimellä Saint Lou Lou. Duo joutui kuitenkin vaihtamaan nimensä, kun samanniminen artisti uhkasi sisaruksia raastuvalla. Kaksikko kertoo This is fake DIY:n haastattelussa, että Lou Lou nimi tulee sisarusten pahansuopealta isotädiltä.

Doggy-tyyli vaihtoon

Snoop Dogg Ice-T:n The Art of Rap -dokkarissa // Kuva: DocPoint

Kesän Snoop Dogg – ja YleX Blockfesteille-tähti Snoop Dogg on vaihtanut nimeään useaan otteseen. Syntyjään Calvin Cordozar Broadus Jr. -niminen muusikko teki Reincarnation-reggae albumin nimellä Snoop Lion ja 7 Days of Funk -projektin Snoopzillana. Nimi Snoopzilla on kunnianosoitus legendaariselle funkbasistille Bootsy Collinsille, joka tunnetaan lavanimestä Bootzilla. Myös kotimaan oma koiruli, räppäri Stig Dogg on muuttanut nimeään pudottamalla loppuosan pois ja muuttanut samalla musiikkityyliä.

Alussa oli Avain

Asa // Kuva: Juhani Kenttämaa

Asa on käyttänyt urallaan useita taiteiljanimiä. Räppäri on tunnettu nimillä Avain, Asa Masa, Asama, Aatsi Pop, AsaMasa Bin Laden, Matti Bin Salo, Maza ja Nyckla. Kun muusikko teki kappaleen Ruotsin prinsessa Madeleine, piti esiintyjänimikin vaihtaa ruotsiksi. Madeleine-kappaleella räppää Mats Nyckelström.

Artikkeli muuttaa kaiken

The Rasmus

The on pelastanut useita bändejä varsinaiselta nimenvaihdokselta. Esimerkiksi Verve-yhtye lisäsi the-etuliitteen nimeensä, kun jazz levy-yhtiö Verve Records vaati bändiä muuttamaan nimeään. Rasmus tahtoi erottautua samannimisestä ruotsalaisesta DJ:stä ja päätti ennen kansainvälistä läpimurtoaan lisätä nimeensä the-artikkelin.

Mikä nimenvaihdos on ollut mieleenpainuvin, yllättävin tai turhin? Kommentoi alle tai twitterissä #artistinimi.

Lähteet: The Guardian, This is Fake DIY