Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Hetkiä Kalliossa pääkuva

Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella.

Kilpeläinen oli suunnitellut versioivansa Anssi Kelan kanssa Velvet Undergroundin I’m Waiting For My Man -kappaleen. ”Hyvin nopeasti huomasin, ettei biisi vaan saanut tuulta alleen. Halusin tulkita jotain tässä päivässä olevaa ja uutta. Mieleeni tuli Sannin levy, joka on tuoretta ja hyvää musiikkia”, Kilpeläinen kertoo.

Jos mä oon oikee -kappale oli jäänyt levyltä päällimmäisenä mieleen ja Kilpeläinen ja Kela aloittivat soittamaan kitaroineen biisiä jamipohjalta. ”Ulkopuolisuudesta kertova biisi lähti virtaamaan luontevasti. Kehittelimme lähestymistapoja ja mukaan tuli Afrikka-vivahdetta. Stemmatkin löytyivät heti ja itselleni kappale oli luonteva laulaa, kun lähestymiskulma löytyi”, Kilpeläinen summaa.

Tuure Kilpeläinen kiittelee yhteistyötään Anssi Kelan kanssa. ”Anssi on taitava muusikko, joka voisi olla vaikka missä bändissä kitaristina. Hän osaa ottaa tilan artistina lavalla, mutta hän tykkää myös kompata ja osaa antaa tilaa toisille”, Kilpeläinen toteaa.

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.