Hyppää pääsisältöön

Lemmy kehuu suomalaisia

Basisti-laulaja Ian "Lemmy" Kilmister (1945–2015) arveli Motörhead-yhtyeensä suosion Suomessa johtuvan lähinnä bändin juomatavoista. Heli Nevakare haastatteli legendaarista rokkaria Reading Rock -festivaaleilla Englannissa vuonna 1988.

Readingin festivaaliyleisö ei saa Lemmyltä mairittelevaa arvosanaa. Muun muassa The Ramones -punkyhtyettä oli aiemmin viskottu pulloilla ja tölkeillä kesken esityksen. Lemmyllä onkin varoituksen sana sanottavanaan, mikäli hän joutuisi itse kokemaan samanlaista. Suomen yleisöiden käytöstapoja Kilmister sitä vastoin kehuu.

The Ramonesin lisäksi myös laulaja Bonnie Tyler kärsi Readingissa 1988 yleisön aggressioista. Hän ei kuitenkaan tavarasateesta huolimatta suostunut poistumaan lavalta. Yhdysvaltalaislaulaja Meatloafille kävi sitäkin kehnommin ja hänen nenänsä murtui yleisöstä heitetyn olutpullon takia.

Lisäksi rokkari puffaa haastattelussa Motörheadin myöhemmin samana vuonna julkaistua ja Hämeenlinnan Giants of Rock -festivaalilla äänitettyä live-albumia Nö Sleep at All. Myöhemmin Lemmy on tosin kritisoinut levyn äänityksiä ja manannut albumin olleen kaupallisesti virheliike.

Nevakare ottaa haastattelussa myös puheeksi suomalaisbändi Peer Güntin ja vertaa Lemmyä sen laulajaan Timo Nikkiin. Lemmy kertoo nähneensä Peer Güntin, tokaisee bändin olevan okei, mutta murahtaa laulajien vertailun olevan ehkä osuvampaa toisin päin.

Haastattelu esitettiin osana Rockstopin toisen kauden seitsemättä jaksoa (alapuolella). Bonnie Tylerin ja Kilmisterin lisäksi Nevakare haastatteli paikan päällä myös Uriah Heep -yhtyeen Mick Boxia ja Bernie Shawta. Musiikkivideoina ohjelmassa nähtiin Motörheadin Eat the Rich, Bonnie Tylerin The Best sekä The Name-yhtyeen Dangerous Times.

Oman osansa näyttelivät reportaasissa sekoilleet The Quireboysin jäsenet. Kuriositeettina mainittakoon, että Andy McCoy keikkaili Readingissa Iggy Popin kiertuekitaristina.

Kommentit