Hyppää pääsisältöön

Rakkaus valtaa ruudun ja radion

Ella ja Mikko ja Ps:n Rakkausviikko
Ella ja Mikko ja Ps:n Rakkausviikko Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi ella kanninen

Kevät on rakkauden aikaa. Huhtikuun viimeisellä viikolla se on sitä myös tv:ssä ja radiossa, kun TV1:n Puoli seitsemän ja Radio Suomi antavat rakkauden virrata ruutuun ja radioon.
Ja koska rakkaus kuuluu kaikille, kutsumme katsojat ja kuuntelijat osallistumaan Rakkausviikon tekemiseen.

Suomalainen rakkaustarina

Rakkautta on monenlaista: äidinrakkautta, lähimmäisenrakkautta, eläinrakkautta, rakkautta taiteeseen ja tietenkin sitä romanttista rakkautta. Mikä on sinun elämäsi rakkaustarina? Puoli seitsemän kerää rakkaustarinoita ja kertoo niitä viikon eri lähetyksissä. Haluatko jakaa oman tarinasi? Lähetä se sähköpostilla osoitteeseen: ps@yle.fi

Koko Suomi halaa

Toinen viikon suuri tavoite on saada ihmiset kohtaamaan toisensa vähän rennommin. Rohkaisemme suomalaisia halaamaan lähimmäistään vaikka vain kerran viikon aikana. Ja kertomaan siitä meille esimerkiksi ottamalla itsestään ja halikaveristaan nykyisin niin muodikkaan selfien - haliselfien.

Halaaminen parantaa

Tutkimusten mukaan halaus tuottaa oksitosiinia eli rakkaushormonia. Oksitosiini rentouttaa, rauhoittaa, vähentää pelkoa ja ahdistusta sekä tuo turvallisuuden tunnetta.
Halaaminen on myös kommunikointia. Halaamalla voi kertoa sellaista, mihin ei löydy sanoja.

Rakkauden radio

Rakkaus valtaa myös Radio Suomen, joka on rakkauden asialla päivittäin eri toimitusten ohjelmissa. Muun muassa keskiviikon Luonto-Suomessa vietetään soidinmenoja ja koko viikko huipentuu perjantai-iltana alkavaan Rakkauden yöhön.

Kommentit
 • Keskustele täällä lobbauksesta!

  Onko Suomi lobbauksen villi Pohjola?

  Lobbaus on sana, jolla ei välttämättä ole positiivista kaikua. Mitä lobbaaminen nyky-Suomessa käytännössä on ja miten se toimii? Millaisia lobbareita meillä on ja mitkä ovat heidän motiivinsa? Millainen on korruption ja lobbauksen suhde? Vieraana lobbaamista väitöskirjassaan tutkinut valtiotieteiden tohtori Anders Blom, joka on itsekin pitkän linjan lobbari.

 • Politiikan tutkija Johanna Vuorelma ei korosta kulttuurien erilaisuutta vaan ihmisten samanlaisuutta

  Tutkija Johanna Vuorelma on kasvanut eurooppalaisuuteen.

  Politiikan tutkija Johanna Vuorelma ei korosta kulttuurien erilaisuutta vaan ihmisten samanlaisuutta Politiikan tutkija Johanna Vuorelma Helsingin yliopistosta asui lapsuutensa kodissa, jossa arvostettiin tietoa ja lukemista. Johanna oppi jo lapsena ajattelemaan, että hänestä voi tulla mitä vain ja että koko maailma on hänelle avoin.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Elämä

 • Keskustele täällä lobbauksesta!

  Onko Suomi lobbauksen villi Pohjola?

  Lobbaus on sana, jolla ei välttämättä ole positiivista kaikua. Mitä lobbaaminen nyky-Suomessa käytännössä on ja miten se toimii? Millaisia lobbareita meillä on ja mitkä ovat heidän motiivinsa? Millainen on korruption ja lobbauksen suhde? Vieraana lobbaamista väitöskirjassaan tutkinut valtiotieteiden tohtori Anders Blom, joka on itsekin pitkän linjan lobbari.

 • Politiikan tutkija Johanna Vuorelma ei korosta kulttuurien erilaisuutta vaan ihmisten samanlaisuutta

  Tutkija Johanna Vuorelma on kasvanut eurooppalaisuuteen.

  Politiikan tutkija Johanna Vuorelma ei korosta kulttuurien erilaisuutta vaan ihmisten samanlaisuutta Politiikan tutkija Johanna Vuorelma Helsingin yliopistosta asui lapsuutensa kodissa, jossa arvostettiin tietoa ja lukemista. Johanna oppi jo lapsena ajattelemaan, että hänestä voi tulla mitä vain ja että koko maailma on hänelle avoin.

 • Keskustele täällä päivän aiheesta!

  Lestadiolaisten taloudelliset verkostot

  Suomessa on noin 100-tuhatta vanhoillislestadiolaista. Tämä Suviseuroistaan tunnettu joukko on tiivisti verkostoitunut. Monet vanhoillislestadiolaiset toimivat yrittäjinä mm. talonrakennusalalla. Millaisia ovat heidän taloudelliset verkostonsa ja miten ne toimivat?. Vieraana on aihetta tutkinut Lapin yliopiston lehtori Aini Linjakumpu.

 • Keskustele täällä Afrikan taloudesta

  Afrikan tähdet

  Afrikassa on 54 valtiota ja yli miljardi ihmistä. Väestön ennustetaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2050 mennessä. Millainen on Afrikan taloudellinen potentiaali ja millaisia liiketoimintamahdollisuuksia se tarjoaa suomalaisille yrityksille? Vieraina Afrikka-politiikan johtava asiantuntija Martti Eirola ulkoministeriöstä sekä tietokirjailija Esa Salminen.

 • Keskustele luottamuksesta

  Mitä tarkoittaa luottamus työpaikalla?

  Mitä on luottamus työpaikalla? Miten esimies on vastuussa luottamuksellisen ilmapiirin luomisessa? Entä työntekijät? Miten epäluottamusta pitäisi lähteä korjaamaan?

 • Koululintsarista tuli kirjailija

  Eve Hietamiehen tarina kertoo sinnikyydestä

  Koululintsarista tuli kirjailija Kirjailija Eve Hietamies tunnetaan erityisesti Yösyöttö-trilogiastaan, joka kertoo yksinhuoltajaisä Antti Pasasen elämästä. Uusikin kirja on tekeillä. Even kirjailijatarina on tarina sinnikkyydestä: koulu meni penkin alle, mutta kotona oli kirjoituskone, jota Eve takoi teini-iästä lähtien.

 • 13 kertaa Matti Nykänen

  Miten urheilijat ja urheilun tuntijat näkevät Matti Nykäsen.

  Matti Nykänen oli yksi monista Ylen Urheilu-Suomen haastateltavista kaksi vuotta sitten. Helmikuun 15. päivänä 2017 tehdyssä haastattelussa Nykänen puhui avoimesti ja hyväntuulisesti urastaan ja repaleisesta elämästään. "Kyllä on ollut ihan kaaosta. Juttuja on tehty kynällä ja värittämällä aika perkeleesti, mutta ei se mulla helppoa ole ollut.