Hyppää pääsisältöön

Ihan sama

ihan sama
ihan sama Kuva: Yle ihan sama

Nerolan eliittikoulun tähtioppilas 12-vuotias Kasper kuluttaa päivät treenaten ja illat esiintymislavoilla. Kasper ei kuitenkaan ole onnellinen, vaan näkee jatkuvasti unta vapaasta elämästä ja Iidasta, tytöstä, jota ei ole koskaan tavannut. 13-vuotias Iida taas janoaa huomiota koko maailmalta mutta erityisesti biologiselta äidiltään. Vauhdikas seikkailusarja Ihan sama pyörii TV2:lla pääsiäisenä ja Yle Areenassa jo ennakkoon 11.4.2014 alkaen.

Seikkailusarja Ihan sama kertoo 12-vuotiaasta eliittikouluun eristetystä tähdestä Kasperista ja 13-vuotiaasta hylätystä, huostaan otetusta Iidasta. Kasper karkaa tähtitehtaalta ja kohtaa Iidan. He haluavat elää toistensa elämää.

Sarjassa käsitellään myös syvällisempiä teemoja kuten erilaisuuden hyväksymistä, anteeksiantoa ja menestyksen hintaa.

Mistä on kyse?

Marika Kuortin (pääkirjoittaja) ja Sanna Gravin käsikirjoittama Ihan sama on lämminhenkinen seikkailusarja, joka kertoo eliittikouluun eristetyn pojan ja hylätyn, huostaan otetun tytön ystävyydestä Merimaan kaupungissa.

Faktoja Ihan sama -seikkailusarjasta

 • Sarjaa on kuvattu Helsingissä, Lahdessa, Porvoon saaristossa, Ala-Härmässä, Naantalissa, Kilpisjärvellä ja Saana-tunturilla, Tallinnassa ja Kreetalla
 • Kuvauksissa on ollut mukana lähes tuhat avustajaa
 • Scoremusiikin esittää Radion Sinfoniaorkesteri
ihan sama
ihan sama Kuva: Yle ihan sama

Kuusiosaisen lastendraaman ohjaa muun muassa elokuvat Sairaan kaunis maailma, Joki ja Eila ohjannut elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja, Aalto-yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen johtaja ja elokuvaohjauksen professori Jarmo Lampela.

Sarjan päähenkilönä Kasperina, nähdään Nuutti Konttinen (14v), ja toista lapsipääosaa, Iidaa, näyttelee Vilma Sippola (14v). Muissa keskeisissä rooleissa näyttelevät Seela Sella, Jemina Sillanpää, Jari Virman, Eeva Soivio, Antti Virmavirta ja Sari Havas.

Parhaaseen katseluaikaan, klo 20, TV2:lla esitettävä sarja on suunnattu kaikille yli 10-vuotiaille.
Sarja tutkii, mitä yhteistä on kahdella täysin erilaiset lähtökohdat saaneella lapsella. Sarjassa käsitellään muitakin syvällisempiä teemoja kuten erilaisuuden hyväksymistä, anteeksiantoa ja menestyksen hintaa.

Katso Ihan sama TV2:lla pääsiäisenä pe/la/su klo 20 ja seuraavalla viikolla pe/la/su klo 20. Yle Areenassa ensimmäinen jakso ennakkona 11.4. ja kaikki muut osat putkeen pitkäperjantaina.

 • Pikku Kakkosen Väritysäänikirja

  Väritysäänikirja on kasvava kokoelma oivaltavia satuja.

  Väritysäänikirja on kasvava kokoelma uusia, oivaltavia satuja. Jokaiseen satuun liittyy printattava värityskuva. Myös tekstit voi printata tai kirjoittaa itse värityskuvan viereen ja koota niistä kuvien kanssa ikioman satukirjan. Muutaman minuutin mittaiset sadut on suunniteltu niin, että ne on helppo lukea ääneen lapselle.

 • Pikku Kakkosen kesäkuun tärpit

  Kesäkuussa tavataan uusia animaatiohahmoja.

  Kesäkuussa Pikku Kakkosessa tutustutaan uusiin kavereihin; lääkäriin, gekkoon ja hiiriritariin.

 • Kysytään lääkäriltä Pikku Kakkosessa

  Lääkäri ja ystävänsä gekko pohtivat sairauksia ja terveyttä.

  Hyväntahtoisen lääkärin apulaisena on utelias gekko, joka tuntee itsensä usein sairaaksi ja kyselee erilaisista taudeista ja terveyteen liittyvistä asioista. Kysytään lääkäriltä Areenassa 15.6. lähtien.