Hyppää pääsisältöön

Urbaania purkkasoulia tekevä Kasmir haluaa olla kuin Aki Sirkesalo

Kasmir ei halua tehdä musiikillaan politiikkaa, vaan olla hyväntuulenlähettiläs edesmenneen Aki Sirkesalon tapaan.

Kasmir // Kuva: Essi Lamppu

Musiikkimaailmassa pitkään mukana ollut Kasmir aloitti musiikillisen uransa Green Dayn tahtiin rumpuja soittaen. Laulajana kymmenvuotisen uran Collarbone-rockbändissä tehnyt Kasmir kertoo miksi siirtyi urbaanin popin parii.

- Teini-iän angstista lähtenyt rock-genre sai jäädä. Siinä hommassa oli rajoitettu olo. Piti liikkua rokkikehyksien sisäpuolella. Biisinkirjoittajana en halua mitään kehyksiä itselleni. Olen henkeen ja vereen poppijäbä.

Keväällä 2013 Kasmir aloitti popmusiikki taipaleensa. Urbaaniksi purkkasouliksi musiikkiaan kuvaava Kasmir kertoo, kuinka hänen artistinimensä syntyi.

- Tämä nimi on vähän leijajuttu. Ideana oli, että soundi on smoothii kuin kasmir. Ei tämmöistä musiikkia voi tehdä Thomas Kirjonen -nimellä, se kuullostaa ihan joltain Iskelmäprinssiltä, Kasmir nauraa.

Kasmir aloitti kappaleiden kirjoittamisen Jonas Karlssonin ja Hank Solon kanssa. Solo eli Henri Salonen on tuottanut Sannin Sotke mut-albumin. Kasmir joutui sanoitusten edetessä pohtimaan, mihin hän haluaa artistina ottaa kantaa.

- Faija sanoi, että minun ei tarvitse ottaa kantaa mihinkään yhteiskunnallisiin asioihin, koska sille on olemassa ne omat tyypit, jotka tekevät sen hyvin. Voin keskittyä laulamaan omista tärkeistä asioista, vaikka Hangosta ja fiiliksistä.

Kasmir keskittyy hyväntuuliseen poppiin ja tunnustautuu Aki Sirkesalo -faniksi. Hän haluaa olla samanlainen hyväntahdonlähettiläs kuin edesmennyt esikuvansa. Kasmir ihailee etenkin Sirkessalon tyyliä yhdistää Yhdysvalloista lähtöisin olevaa melodiaa suomen kieleen.

"En ole kiiltokuvatyyppi"

Kasmir kertoo pehmeän souläänensä herättäneen paljon ristiriitoja hänen ulkonäkönsä kanssa. Räppäriä muistuttava partasuinen mies ei ole se, mitä kuuntelijat olettavat löytävän pop-laulujen takaa.

- En ole kiiltokuvatyyppi, mutta silti voin vetää kirkasotsaista poppia. Tämä on 2014-meininkiä! Ei tarvitse mennä normikaavoilla ja sopia muottiin. Mulla on parta ja raffimpi olemus. Mahtavaa jos ihmisille tulee ihmettelevä fiilis.

Kenties ensi kesänä Hangon Regattaan soudetaan Vadelmaveneellä, Kasmir-tyyliin.

Vadelmavene-sinkku julkaistaan 4. huhtikuuta ja saa jatkoa 30. huhtikuuta julkaistavasta musiikkivideosta.