Hyppää pääsisältöön

Äänestä Suomen hauskin vitsi

Prisma Studio on etsinyt Suomen tieteellisesti hauskinta vitsiä. Saimme katsojilta satoja ehdotuksia, joista toimitus ja suomalaiset huumoritutkijat ovat valinneet kärkikymmenikön.

Mutta hauskin vitsi näistä on tietysti se, joka todella naurattaa eniten. Siksi on aika tehdä voittajan valinta äänestämällä.

Äänestys on päättynyt ja tulos kerrottiin Prisma Studiossa 8. huhtikuuta. Silloin aiheena oli suomalainen huumoritutkimus ja kuulimme myös, mitä tutkijat sanovat voittajavitsistä - onko tuloksella mitään eroa brittitutkijoiden löytämään "maailman hauskimpaan vitsiin" verrattuna, jota etsittiin samalla menetelmällä.

Vitsifinalistit ovat tässä:

1. Kannibaalit

Kaksi kannibaalia istui nuotiolla. Toinen sanoi, ettei oikein pidä anopista. Siihen toinen, että "syö edes salaatti".

2. Mielisairaalassa

Mielisairaalassa vieraillessani kysyin johtavalta psykiatrilta, miten voidaan päättää onko potilas sijoitettava laitoshoitoon vai ei.
- Helposti, vastasi johtava, täytämme kylpyammeen vedellä. Annamme sen jälkeen potilaalle teelusikan, kahvikupin ja ämpärin. Potilasta pyydetään tyhjentämään amme.
- Ymmärrän, sanoin minä, normaali ihminen käyttäisi ämpäriä, koska se on suurempi kuin teelusikka tai kahvikuppi!
- Ei, vastasi johtaja, normaali ihminen vetäisi ammeen tulpan irti - haluatko ikkunapaikalla olevan sängyn?

3. Joulukuusta hakemassa

Kolme suomalaista lähti metsään hakemaan joulukuusta. Yhdellä oli saha, toisella kirves. Mikä kolmannella oli?
- Ientulehdus. Joka kolmannella suomalaisella on ientulehdus.

4. Lääkärissä

Kävin lääkärissä valittamassa outoa alavatsakipua. Lääkäri käski minua lopettamaan masturbointi. "Ai, onko se vaarallista", kysyin. "Ei", vastasi lääkäri, "mutta se häiritsee keskittymistäni".

5. Sokea mies tavaratalossa

Sokea mies meni opaskoiran kanssa tavarataloon, otti koiraa hännästä ja
alkoi pyörittää ympäri päänsä päällä. Paikalle tuli vartija kysymään
että mitäs tällä tapahtuu. Sokea vastasi: "Ei mitään, katselen vain ympärilleni".

6. Turkulainen pyöräilee Tampereelle

Turkulainen lähti pyöräilemään Tampereelle. Päästyään Tampereelle hän huomasi miehen korjaavan pyöräänsä. Turkulainen kohteliaana miehenä tietenkin pysähtyi ja kysyi, että voiko auttaa. Pyörää korjaava mies sanoi, että ei tarvitse apua.

Mies jatkaa ja sanoo, "ajelen tässä lainapyörällä ja tässä on satula liian korkealla. Poistan siksi ilmaa renkaista, niin yletyn paremmin polkemaan." Turkulainen mutisee itsekseen, että oli virhe tulla Tampereelle ja ottaa jakoavaimen käteensä ja rupeaa vaihtamaan satulan ja ohjaustangon paikkaa keskenään.

Tamperelainen kysyy, että miksi sinä noin teet. Turkulainen vastaa, että "minä lähden takaisin Turkuun"

7. Soutukilpailu

Suomalainen ja japanilainen yritys päättivät järjestää vuosittain soutukilpailun 8-miehisin joukkuein. Molemmat joukkueet harjoittelivat pitkään ja kovaa. Kun kilpailupäivä tuli, molemmat joukkueet olivat mielestään huippukunnossa, mutta japanilaiset voittivat ylivoimaisesti kilometrillä.

Tappion jälkeen suomalaisten joukossa vallitsi tappiomieliala. Yrityksen korkein johto päätti kuitenkin, että imagosyistä heidän olisi
pakko voittaa seuraavan vuoden kisa. Näin ollen he asettivat projektiryhmän ratkaisemaan ongelmaa. Pitkien analyysien jälkeen ryhmä havaitsi, että
japanilaisilla oli seitsemän soutajaa ja yksi mies peräsimessä kun taas suomalaisilla oli yksi soutaja ja seitsemän perämiestä.

Tässä kriisitilanteessa johto osoitti huomattavaa toimintakykyä. Päätettiin palkata konsultit tutkimaan oman joukkueen koostumusta.
Muutaman kuukauden työn jälkeen asiantuntijat tulivat siihen johtopäätökseen, että joukkueessa oli liian monta ohjaajaa ja liian vähän
soutajia.

Asiantuntijoiden raportin perusteella yrityksen johto teki välittömästi muutoksia joukkueeseen. Nyt joukkueessa oli neljä perämiestä, kaksi yliperämiestä, joukkueenjohtaja ja soutaja. Lisäksi soutajan motivoimiseksi kehitettiin bonuspistejärjestelmä.
"Meidän on laajennettava hänen työnkuvaansa ja annettava hänelle enemmän vastuuta."

Seuraavana vuonna japanilaiset voittivat kahdella kilometrillä. Suomalainen joukkue erotti soutajan huonoon työsuoritukseen vedoten, mutta maksoi kuitenkin bonuksen johdolle sen osoittamista ponnisteluista. Ensi vuotta varten suomalaiset ovat nyt kehittämässä uutta venettä

8. Tamperelaispojat jäällä

Kaksi tamperelaista poikaa olivat ulkojäillä pelailemassa, kun paikalle ilmestyi terävähampainen dobermanni, joka hyökkäsi toisen pojan kimppuun. Toinen poika, joka lähti pakoon, palasikin auttamaan ystäväänsä ja huitoi koiran jääkiekkomailallansa kuoliaaksi. Aamulehti kiinnostui pojan uroteosta ja lähetti toimittajan haastattelemaan poikaa.
Kun haastattelu oltiin saatu valmiiksi, toimittaja kysyi vielä, "Laitanko otsikoksi, että urhea tapparafani pelasti ystävänsä hädästä?",
Poika vastasi, "No ihan sama, mutta en mä tapparaa kannata."
"Entäs, peloton ilvesfani pelasti ystävänsä hengen?". "No ihan sama, mutta en mä kannata ilvestäkään", poika sanoi.
"No mitä sä sitten kannatat?" toimittaja tivasi. "Tepsiä", sanoi poika.
Seuraavan päivän Aamulehdessä luki: "Turkulainen nuorisorikollinen tappoi suloisen perhekoiran julmasti jääkiekkomailalla”

9. Etelän mies Lapissa

Etelän mies kyllästyi kiireiseen työhönsä ja muutti Lappiin asumaan yksin. Hän nautiskeli aikansa yksinäisyydestä ja hiljaisuudesta. Muutaman viikon jälkeen yksinäisyys alkoi kuitenkin pikkaisen ahdistaa ja hän kaipasi muuta seuraa. Kuin tilauksesta tuli paikalle Lapin mies.
-Terve mie oon siun naapuri. Esitteli mies itsensä.
Näin varmaan olin, vaikka lähimpään naapuriin oli useamman kilometrin matka. Lapin mies jatkoi vielä puhettaan.
-Mulla on illalla juhlat. Tulethko mukkhaan?
Etelän mies ilahtui kovasti ja kutsusta ja vastasi
-Totta kai. Kyllä tässä oon seuraa kaivannutkin.
-Tervetulhoo kello 18 illalla, sanoi Lapin mies ja huikkasi vielä lähteissään
-Muista sitten että siellä jhuuaan. Siellä jhuuaan niin, että kaikki on ihan hirveessä humalahssa.
-Ei haittaa yhtään, tässä on oltu selvin päin siitä asti kun muutin tänne. Voit olla varma, että tulen paikalle.

Vielä ovella Lapin mies muisti yhden asian.
-Ai niin sitten siellä myös taphellaan, taphellaan niin, että läski tummuu.

Tämä jo vähän arvelutti etelän miestä, mutta hän ajatteli, että pienen tappelun varmaan kestää kun kerta pääsee juhlimaan.
-Ei haittaa, hän vakuutteli Lapin miehelle. Vielä ennen lähtöä pohjoisen mies huikkasi ovelta.
-Haittaako muuten, että siellä sitten naijjaan, naijjaan niin, että tyrät rythkyy.

Tästähän etelän mies vain innostui.
-Voit olla varma, että minä oon paikalla. Mutta ketäs sinne on kutsuttu?
-Ei sinne tule muita kuin sie ja mie.

10. Valo tunnelissa

”Laman vuoksi ja energiakustannusten säästämiseksi valo tunnelin päässä sammutetaan –Jumala”

Kommentit