Hyppää pääsisältöön

Miltä Hapsiaisen tai Pelle Hermannin näyttelijä oikeasti näyttää? Katso lapsuutesi sankareiden kuvat!

Muistatko vielä Hapsiasen? Pelle Hermannin? Röllin? Katso, minkälaiset kasvot kätkeytyvät tunnettujen roolien taakse.

Television lastenohjelmat täyttävät tänä vuonna 50 vuotta. Ne ovat jättäneet nuoriin ja vähän vanhempiinkin pysyviä jälkiä jännittävien hahmojensa takia. Suurin osa lastenohjelmien hahmoista on nukkeja, piirroshahmoja tai vahvasti maskeerattuja ja hassuihin tamineisiin puettuja näyttelijöitä, joiden oikeita kasvoja pääsee harvoin näkemään.

YleX keräsi muutaman merkittävän hahmon lastenohjelmien historiasta ja laittoi ne vierekkäin oikeiden kasvojen kanssa. Minkälaiset ovat ihmeellisen ja tarunhohtoisen Hapsiais-käden äänenä näytelleen henkilön kasvot? Kuka hän oikein on? Entä se joidenkin mielestä karmivaltakin tuntunut Pikku Kakkosen _Varokaa heikkoa jäätä -_valistusvideo - kuka ihme siinä puhuu? Katso alta, niin tiedät.

Pikku Kakkosen Karvakuonoissa esiintynyt Ransu-koira on käsinukke, jonka äänenä on kuultu alusta Pertti Nättilä. Hahmon luotiin alunperin Sysmässä nukketeatterin tarpeisiin vuonna 1977.

Hapsiaisen legendaariset sormiseikkailut olivat 1980- ja 90-lukujen taitteessa Puoli kuusi -ohjelman yksi huippukohdista. Hapsiaisen takaa löytyy Esa Pakarinen jr.

Pikku Kakkosen Varokaa heikkoa jäätä on muistuttanut lapsia olemaan varuillaan talven tullen. Kuuluisan viimeisen nallen repliikin lausuu säveltäjä ja muusikko Jukka Siikavire.

Röllin seikkailujen ja hahmon takaa löytyy näyttelijä Allu Tuppurainen.

Katti Matikainen on Pikku Kakkosen tuoreempi hahmo, jota näyttelee Silja Sillanpää.

Näyttelijä Veijo Pasanen menehtyi vuonna 1988, mutta hän elää edelleen monen lapsen arjessa. Pelle Hermannin hahmon näyttelijänä tunnettu mies oli monitoimimies Pertti Spede Pasasen serkku.

Muumi-peikon ääni on kuulunut ennen Jasper Pääkköstä näyttelijälle nimeltä Rabbe Smedlund. Hän on näytellyt tv:ssä, elokuvissa ja teatterissa.

Television lastenohjelmat täyttävät 50 vuotta. Kerro Facebookissa, mikä lastenohjelma on jättänyt sinuun pysyvän jäljen
!