Hyppää pääsisältöön

MOT:lle Koura-palkinto

Lastenkodin perustajat, Wilhelm ja Sigrid Bensow
Bensowin lastenkodin perustajat Wilhelm ja Sigrid Bensow. Lastenkodin perustajat, Wilhelm ja Sigrid Bensow Kuva: YLE/Patrik Skön lastenkoti

Toimittaja Magnus Berglundin kolmen MOT-ohjelman säätiösarja on voittanut viikoittaisten asiaohjelmien Koura-palkinnon. Säätiösarja koostuu seuraavista ohjelmista: Kun lapset loppuivat, Bensowin säätiön salaisuus ja Kasinopeliä säätiön rahoilla.

Berglundin ohella kuvaaja Taisto Lapila, leikkaajat Minna Nuotio ja Juri Hietala sekä tuottaja Renny Jokelin saivat palkinnon säätiösarjasta.

Suomessa on kolmisen tuhatta säätiötä, joilla on yhteensä arviolta kymmenen miljardin euron omaisuusmassa. Niitä koskeva lainsäädäntö on vuosikymmenten takaa ja valvonta käytännössä olematonta. Sinnikäs tutkiva journalismi ja kriittinen toiminta vallan vahtikoirana raottavat katsojalle ovea tuohon salattuun maailmaan ja tuovat asioita päivänvaloon, lukee palkinnon perusteluissa.

Magnus Berglund
Magnus Berglund Magnus Berglund Kuva: Yle magnus berglund
”Ohjelmasarja paljasti väärinkäytöksiä, jotka johtivat muutoksiin säätiöiden hallinnossa, henkilöstöissä ja toiminnassa sekä vaikuttivat osaltaan säätiöitä koskevan lainsäädännön uusimiseksi. Mukaansa tempaava kerronta pitää katsojan otteessaan ja ohjelman toteutus on visuaalisesti hiottu, tyylikäs kokonaisuus”, Kouran hallintokunta arvioi.

Vuonna 1985 perustettu Koura on Yleisradion ja MTV3:n sekä Suomen Journalistiliiton, Suomen Lavastajain Liiton, Suomen Muusikkojen Liiton ja Suomen Näyttelijäliiton muodostama koulutusrahasto. Sen varat tulevat Yleisradion ja MTV:n vakinaiselle henkilöstölle maksetuista tekijänoikeuskorvauksista.

MOT:n säätiösarjan ohjelmat

Lisää aiheesta