Hyppää pääsisältöön

Gracias vie sinut seuraavalle tasolle

Pirita Pykäläisen Viikon tehona soi Graciaksen Levels (Stream Fast Die Young)

Gracias // Kuva: Cocoa Music

Gracias / Levels (Stream Fast Die Young)

Gracias kohosi kirkkaaksi kiintotähdeksi kotimaisen englanninkielisen räpin kentälle vuonna 2011 HKI ja Mon€y –biiseillään. Tällä hetkellä tuo englanninkielinen räp-skene voi paksummin kuin koskaan ennen, sillä tekijät ovat nuoria ja kunnianhimoisia, esimerkkeinä vaikka Noah Kin ja Biniyam. Gracias on loikkinut musiikin parista niin valkokankaalle kuin myös nykytanssin pauloihin, mutta nyt saamme nauttia kotimaisen enkkuräpin kansikuvapojan uudesta musasta.

Viime viikolla Gracias kävi YleX:n Ensisoittovieraana Uuden musiikin aamuvuorossa mukanaan uusi Levels (Stream Fast Die Young) –kappleensa. Tällä viikolla tuota monisyistä biisiä kuunnellaan Viikon tehona. Levels on ensimmäinen sinkku Graciaksen tulevalta Elengi –albumilta. Elengi on lingalaa ja tarkoittaa iloa ja hyvää meininkiä. Vaikka Levels kertoo tarinaa yhteiskunnan alati kasvavasta somettumisesta ja oman elämän jakamisesta netissä, on se silti seesteinen kokonaisuus.

Levels (Stream Fast Die Young) vilauttaa meille jälleen kerran niitä taitoja, joiden takia Gracias huomattiin alun perinkin. Räpit soljuvat eteenpäin varmana ja kiehtovana virtana. Hypnotisoiva biitti ja viimeiseen saakka hiottu tuotanto hivelee korvia, ottaa salakavalasti otteen tajunnasta ja kietoutuu korvan ympärille. Kuulija uppoutuu biisin kerrosten väliin ja kokee jatkuvaa ahaa-elämystä.

Kappale ei ole bilebängeri, eikä millään tapaa helppo biisi, mutta se on vaarallisen koukuttava. Tähän koukkuun kuitenkin kannattaa jäädä.

Viekö Graciaksen uusin sinut nextille levelille vai onko kyseessä tasaisen lattea biisi?

Kuuntele myös Graciaksen Ensisoittohaastattelu:

Lue myös:
Gracias: Noah Kin varastaa hypen