Hyppää pääsisältöön

Kaikkien aikojen tuottoisimmat animaatioelokuvat – TOP 5 -listaus

Tuottoisimpien animaatioelokuvien listauksessa on uusi ykkönen.

Frozen-elokuvan soundtrack oli maailmanlaajuisesti vuoden 2014 myydyin levy. // Kuva: Walt Disney Pictures / Facebook

1. Frozen - huurteinen seikkailu

Disneyn animaatioelokuva Frozen - huurteinen seikkailu on noussut kaikkien aikojen tuottoisimmaksi animaatioelokuvaksi. Yle uutiset kertoo, että elokuva on kilauttanut Disneyn kassaan yli miljardia dollaria. Elokuva on palkittu parhaan animaatioelokuvan Oscar-pystillä.

2. Toy Story 3

Toy Story 3 oli pitkään kaikkien aikojen tuottoisin animaatioelokuva. 2010 julkaistu jatko-osa tahkoi maailmalta 1,063 miljardia dollaria.

3. Leijonakuningas

Kolmanneksi tuottoisin animaatio on niin ikään Disneyn tuotantoa. 1994 julkaistu Leijonakuningas on tuottanut Disneylle lähes miljardin dollareissa.

Leijonakuningas

4. Itse ilkimys 2

Steve Carellin tähdittämä jatko-osa on listalla neljäntenä. Pharrell Williams sävelsi elokuvaan tunnusbiisin Happy, joka oli ehdolla parhaan alkuperäiskappaleen Oscar-voittajaksi. Pysti meni kuitenkin Frozen-elokuvan biisille Let Go.

5. Nemoa etsimässä

Hellyttävä perhe-elokuva on elokuvahistorian viidenneksi tuottoisin animaatio. 936 miljoonaa dollaria tuottaneelle elokuvalle työstetään parhaillaan jatko-osaa, jonka keskiössä pyörii muistinsa menettänyt Dory-kala.

Nemoa etsimässä. // Kuva: Disney

Lue myös:

Samuel L. Jacksonin toiveisiin vastattiin – suosikkipiirretylle viimein jatko-osa

Lähteet: Yle uutiset, Digital Spy