Hyppää pääsisältöön

Yllätysnimi voitti Suomen paras räppäri -äänestyksen – katso koko lista

YleX:n Suomen paras räppäri -äänestyksen yllätysvoittaja Eevil Stöö ei suostunut antamaan haastattelua menestyksestä huolimatta.

Eevil Stöö, Koksukoo, Tuuttimörkö, DJ Kridlokk Provinssissa 2013. // Kuva: Iida Korhonen

YleX:n Suomen paras räppäri -äänestyksen tulos on selkeä: Suomen paras räppäri on fanien mielestä helsinkiläinen Eevil Stöö, joka keräsi yli 20 prosenttia annetuista äänistä. Toiseksi sijoittui Cheek 12 prosentilla äänistä. Kolmanneksi ylsi Asa, joka sai kahdeksan prosenttia äänistä. Suomen parasta räppäriä äänesti YleX:n nettisivujen äänestyksessä maaliskuussa yhteensä 25 235 vastaajaa.

Äänestyksen voittanut Eevil Stöön esikoisalbumi Pinkkibikinihinkkichiksi julkaistiin Fjuu Recordsin kautta jo vuonna 2002.

Useiden soololevytysten jälkeen Eevil Stöö ja Ceebrolisticseista tunnettu Koksukoo julkaisivat yhdessä Fuck Vivaldi -nimisen albumin vuonna 2012. Fuck Vivaldi nousi ilmestyttyään Suomen virallisen albumilistan kärkeen, ja se oli myös ehdolla Emma-gaalassa 2013 vuoden hip hop- reggae- ja urban albumi -palkinnon saajaksi. Kesäkuussa 2013 Eevil Stöö julkaisi mixtapen Stökiss levy-yhtiö Monsp Recordsin kautta.

Äänestyksessä toiseksi tullut Cheek aloitti riimien kirjoittamisen vuonna 1998. Räppäri palkittiin Cheek Emma-gaalassa: Näiden mimmien kanssa on hyvä mennä kotiin, joista yksi oli tunnustus vuoden myydyimmästä albumista. Syksyllä julkaistua Kuka muu muka -pitkäsoittoa oli Emma-gaalaan mennessä myyty yli 67 000 kappaletta. Levyllä vierailevat muun muassa Samuli Edelmann, Diandra ja Elastinen. Viime vuosi oli artistin uran menestyksekkäimmistä myös keikkamyynnillä mitattuna. Cheek myi kahdesti loppuun sekä Cheek lunasti kaikki odotukset jäähallikeikallaan – kuvat että Myös Cheekin toinen stadionkonsertti varattiin loppuun.

Helsinkiläinen Matti "Asa" Salo on niin ikään pitkän uran tehnyt hiphop-uranuurtaja. Jätkäjätkät-kokoonpanossakin vaikuttavan riimittelijän kymmenes sooloalbumi Asa kasvoi uudella levyllään kaljaräppiin Asa on käyttänyt urallaan useita taiteiljanimiä, kuten Avain, Asa Masa, Asama, Asa Foetida ja Mats Nyckelström. Asan tuotanto tunnetaan muun muassa yhteiskuntakriittisistä sanoituksista.

Katso kaikki tulokset alta.

Lähteet: YleX