Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Hetkiä Kalliossa pääkuva

Jonna Tervomaa löytää reteen soundin karuun kappaleeseen

Jonna Tervomaa näki Dave Lindholmin keikalla hieman ennen Hetkiä Kalliossa -kuvauksia ja hänestä tuntui hauskalta idealta etsiä versioitavaa kappaletta miehen tuotannosta.

Aivan alussa vaihtoehtoina oli myös Karkkiautomaatin ja Liekin biisejä, mutta loppusuoralle pääsivät Daven Sinun äänesi ja Tupaakka, viina ja villit naiset. ”Jälkimmäiseen saimme Anssin (Kela) kanssa heti hyvän tuntuman ja Anssin ääni sai ratkaista. Biisin viesti tuntui hauskalta tähän aikaan ja oli kiva muistuttaa ihmisiä tällaisenkin hienon kappaleen olemassaolosta”, Tervomaa kertoo.

Treenatessaan parivaljakko etsi sopivan sävellajin, jonka jälkeen Tervomaa alkoi maistella omaa lauluotettaan. ”Halusin löytää leveän, reteen ja rennon soundin. Kun oikea laatikko löytyi, tuntui luontevalta lähteä ’vuoristolaiseen’ suuntaan, eikä niinkään repiä varsinaisia rokkifiiliksiä”, hän kuvailee.

Kolmanteen säkeistöön tuli mukaan fiilistelyä. ”Se syntyi myös aika luonnostaan tarinaa seuratessa. Pyysin Anssia hakemaan hiukan erikoisempaa stemmalinjaa. Sitä kautta syntyikin hauska, hetkittäin biisille uusi harmonia.Tämä laulu on alunperinkin aika riisutussa asussa ja halusin myös pitää sen karuna”, Tervomaa kertoo.

Jonna Tervomaa oli kuvauspäivänä kuumeessa, mutta puolikuntoinen olotila ei vaikuttanut lopputulokseen negatiivisesti, pikemminkin päinvastoin. ”Olo oli aika ohut ja voisi sanoa jopa ’krapulainen’. Se sopi loistavasti tilanteeseen ja selvisimme päivästä hienosti. Eläydyin tilanteeseen, jossa vaan aletaan musisoimaan omaksi iloksi, ja vaikka huone oli täynnä ihmisiä, oli fiilis intiimi. Loistojengillä tuo kaikki tehtiin ja Anssin kanssa oli hauskaa laulaa. Ainutlaatuinen päivä ihanassa Kalliossa”, Tervomaa hehkuttaa.

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.