Hyppää pääsisältöön

HS: Venäjä-pakotteet saattavat peruuttaa Miley Cyruksen ja Justin Timberlaken konsertit Suomessa

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että maailmantähtien konsertit Helsingin Hartwall-areenalla voivat olla vaarassa Yhdysvaltain Venäjä-pakotteiden vuoksi.

Miley Cyrus

Jo aiemmin on kerrottu, että Hartwall-areenan omistavat miljardöörit ovat Yhdysvaltain pakotelistalla. Financial Times kirjoitti, että konserttijärjestäjä Live Nation ei voi enää maksaa rahasuorituksia Hartwall-areenalle. Helsingin Sanomat kirjoittaa, että talouspakotteet asettavan lakitekstin mukaan Live Nation tarvitsisi kaikille rahasuorituksille Yhdysvaltain valtiovarainministeriön luvan. Pakotteet voivat kohdistua niin Live Nationiin yhdysvaltalaisena yhtiönä ja sen Suomeen tuomiin amerikkalaisiin artisteihinkin.

Live Nation Finlandin toimitusjohtaja Nina Castrén kertoo Helsingin Sanomille, että amerikkalaistähtien konserttien kohtaloa selvitellään. Castrénin mukaan on mahdollista, että maailmantähtien kuten Justin Timberlaken ja Miley Cyruksen keikat perutaan. Justin Timberlaken on tarkoitus esiintyä Hartwall-areenassa 12. toukokuuta ja Miley Cyruksen 1. kesäkuuta.

- Yhtiömme lakimiehet Yhdysvalloissa selvittävät parhaillaan, mitä pakotteet meille tarkoittavat. Jos päädytään siihen, että konserttien järjestäminen Hartwall-areenalla on vastoin pakotteita, totta kai noudatamme niitä, Castrén kertoo Helsingin Sanomissa.

Jos konsertteja ei voida järjestää Hartwall-areenalla, Live Nation yrittää etsiä niille uuden konserttipaikan tai mahdollisesti siirtää niiden ajankohtaa. Jos uudelleenjärjestelyt eivät onnistu, joudutaan konsertit perumaan.

Lähteet: HS