Hyppää pääsisältöön

Voiko verikokeessa vuotaa kuiviin ja onko junassa ratti – YleX:n kuuntelijat paljastavat tyhmimmät kysymykset

YleX Aamussa puhuttiin tyhmistä kysymyksistä ja pyydettiin kuuntelijoita kertomaan heidän kohtaamansa hölmöt kysymykset.

Aamun kysymys // Kuva: Hanne Kautto / YleX

Papilta oli muun muassa kysytty, tekeekö hän töitä vain sunnuntaisin. Arvokuljettajaa on pyydetty nappaamaan vähän ylimääräistä kaverille. Äidiltä on kysytty, ovatko hänen identtiset kaksosensa sisaruksia, ja kääntäjältä, riittääkö hänellä hommia nyt, kun on Googlenkin kääntäjä.

- On kysytty, saanko syödä ilmaiseksi kaikissa ravintoloissa. (Twitter: Ravintoloitsija Henri Alén @HenriAlen)

- Minulta on kysytty: Voitko hoitaa konkurssini, manata pois henget, parantaa syövän, auttaa jonkun pois vankilasta, lähettää kaksi Porschea ja lottorivin. (Twitter: Mentalisti Noora Karma @noorakarma)

- Salkkariaikoinani ihmiset usein kysy, mitä me näyttelijät tehdään koko päivä ennen puolta kasia, jolloin ohjelma tulee ulos, (Twitter: Ylen Uutistoimittaja, entinen Salatut elämät –näyttelijä @hannankin)

- "Meinaaks sä ottaa mut kuiviin?" Kyllä, neljä muutaman millin putkea verta ja hädin tuskin kävelette omin jaloin pois. (Twitter: Sanni Rinne @theoksa)

- Miten saisi kaksipuoleisen tulostetun paperinipun skannattua kaksipuoleiseksi myös sähköiseen muotoon, jotta voi ruudullakin katsella sitä kaksipuoleisena? (Shoutbox: Lilli)

- Onko veturissa ratti? Juu on pirun tarkkaa hommaa pitää juna kiskoilla kovemmassa vauhdissa. (Shoutbox: veturinkuljettaja)

- Mitä gin toniciin tulee? (Facebook: Eeva Soininvaara)

"Mikä raapii seinää?"

- Amerikkalaisturisti kysyi Edinburghissa, miksi Edinburghin linna sijoitettiin niin lähelle päärautatieasemaa. Kumpikohan niistä mahtoi olla ensin olemassa. (Shoutbox)

- Olin oppaana Lapissa ja japanilaisturisti kysyi aamulla, onko illalla taas laser-show. Kyse oli revontulista. (Shoutbox)

- Ranskalaisturisti oli talvilomalla Lapissa ja kyseli innoissaan, että miten laitamme valkoisen kuorrutteen puihin ja kuinka kauas se riittää tien laidasta. (Shoutbox: Pokka pitää)

- Hotellissa yöllä ulkomainen asiakas soitti peloissaan, "heräsin johonkin karmivaan ääneen. Ihan kuin joku raapisi seinää tai jotain". Menin katsomaan ja lähestyin ääntä ikkunan luona. Ulkona satoi siis vettä ja pisarat ropisivat ikkunaan. Oli vaikea pitää pokkaa. (Shoutbox)

- Mitenkäs tuo buffet toimii? Saako tuota lohta hakea lisää samalle lautaselle, kun oli niin hyvää? (Shoutbox)

"Mihin liukuvoidetta käytetään?"

- Olin uimavalvojana töissä ja istuin valvojan kopissa, kun nainen tulee koputtamaan oveen. Aukaisen oven, ja nainen kysyy vakavalla naamalla: "Voinko saada AIDSin uimahallivedestänne, kun minulla on kuukautiset ja käytän OB:tä?" (Shoutbox: Uimavalvoja)

- Olen töissä apteekissa ja eräs rouva ihan tosissaan kysyi, että mihin tätä tämmöistä liukuvoidetta oikein käytetään. (Shoutbox)

- Olen töissä hammaslääkäriasemalla, jossa asiakkaita kutsutaan ns. vuositarkastukseen, siis muistutetaan vuoden välein että nyt olisi aika tulla taas tarkastettavaksi. Eräs asiakas kysyi minulta vastaanotolta tullessaan, miksi hänet kutsuttiin turhaan kun yhtään reikää ei löytynyt. (Shoutbox: Toothfairy)

- Taitteletteko te siellä jotain origameja? Olin paperitehtaalla töissä insinöörinä. (Twitter: Tiia @tiiaanna)

- Mistä tietää että lapsella on kakat housussa? (Facebook: Lastenhoitaja, Susanna Loponen)

Lähteet: YleX Aamu