Hyppää pääsisältöön

Ajan kintereillä keikkabussissa ja hääkirkossa

Porilainen rockbändi Aika halusi vakiinnuttaa nimensä Porin 1980-luvun rock-suuruuksien rinnalla. Toimittaja Ari Koivumäki seurasi Aikaa vuonna 1986 keikailla, keikkabussissa ja jopa yhtyeen kosketinsoittajan häissä.

Ajan pojat ovat lähteneet Porista aamuhämärässä. Kymmenen tunnin ajomatkan jälkeen bändi soittaa Yö-yhtyeen lämmittelijänä Kaavissa Pohjois-Savossa. Ylen toimittaja Ari Koivumäki on mikrofoneineen paikalla keikalla ja dokumentissa kuullan bändin jäsenten mietteitä vain hetki ennen lavalle siirtymistä.

Koivumäki hyppää myös paluumatkalle keikkabussin kyytiin. Mukana bussissa kikattelee porilaisten bändärijoukko. Koivumäki haastattelee Ajan jäseniä, mutta mikrofoni on tallentanut myös runsaasti autenttista kanssakäymistä pitkän bussimatkan aikana.

Haastatteluissa selviää, että Aika on juuri lopettanut yhteistyönsä Poko Rekords -levy-yhtiön kanssa. Dingon Pertti Neumannin kanssa on kuitenkin jo sovittu uudesta pitkäsoitosta. Neumann itse on lupautunut levyn tuottajaksi.

Tulevaisuudelta bändin jäsenet toivovat tv-esiintymistä ja mahdollisuutta tehdä single-kappale Raha-automaattiyhdistykselle. Tärkeimpänä rokkarit kokevat kuitenkin asemansa vakiinnuttamisen Suomen rock-piireissä.

Dokumentin lopussa vieraillaan vielä hääkirkossa, jossa kosketinsoittaja, Köntsä, menee naimisiin. Hääparin elämään on tulossa suuria muutoksia, koska Köntsä on lähdössä armeijaan ja perheenlisäystäkin on pian luvassa.

Teksti: Ville Matilainen