Hyppää pääsisältöön

Microsoft julkisti kilpailijansa Applen Sirille - apuri on Halo-peleistä tuttu Cortana

Applen iPhonea käyttäville puhelimen puhuva apuri on tuttu juttu - nyt Applen Siri saa kilpailijan. Microsoft on julkistanut Windows-puhelinten apurin, Halo-peleistä tutun Cortanan.

Siri-ohjelman logo // Kuva: Apple

Applen puhelimien käyttäjille iPhonen puhuva assistentti Siri on jo tuttu juttu, mutta nyt Siri saa seuraa, kun Microsoft julkisti omille puhelimilleen tulevan apurin. Apuri on _Halo-_pelejä hakanneille jo ennestään tuttu, sillä kyseessä on pelisarjan Master Chiefin avustaja Cortana.

Cortana tulee korvaamaan Windows-puhelinten hakutoiminnon Windows Phone 8.1:ssä ja tottelee äänikomentoja. Cortanaa voi käskeä tekemään kalenterimerkintöjä ja pyytää muistuttamaan tapahtumista.

Myös Googlella on oma puhekomentoja totteleva ohjelmansa Androidille, Google Now. Googlen ja Applen apurit pääsevät automaattisesti käsiksi kaikkiin käyttäjän puhelimeensa syöttämiin tietoihin - mukaanlukien selainhistoria, sähköpostit, kalenteri ja yhteystiedot, jotta apurit kykenisivät palvelemaan käyttäjiään näppärästi. Microsoft kuitenkin tähdentää, ettei Cortana kajoa käyttäjän tietoihin luvatta.

Cortanan kykenee liittämään laitteen ulkoisiin sovelluksiin tietoja hakiessaan - esimerkiksi lähiseudun ravintoloita etsiessään Cortana turvautuu Yelpin apuun.

Cortana julkaistaan piakkoin beta-versiona Yhdysvalloissa, ja palvelu saapunee Suomeen vasta ensi vuoden puolella.

Lähteet: The Independent