Hyppää pääsisältöön

Resepti: Voita & Sokeria - Jasmin Michaelan Massaman curry-kana-kookoskeitto

Jasmin Michaelan curry-kana-kookoskeitto Voita & Sokeria -sarjassa.
Jasmin Michaelan curry-kana-kookoskeitto Voita & Sokeria -sarjassa. Kuva: Yle keitot

Kuumista rytmeistään tunnettu laulajatar Jasmin Michaela kokkaa Voita & Sokeria -sarjassa kuumaa curry-kana-kookoskeittoa. Tämä mausteinen keitto on perheen bravuuri. Jasminin resepti on gluteeniton ja maidoton.

Massaman curry-kana-kookoskeitto

(G,M)

2-3 rkl kookosöljyä
3 rkl massaman-currytahnaa
3 valkosipulin kynttä
500 g maustamattomia broilerin suikaleita (fileistä)
200 g porkkanoita
2 kevätsipulia tai n.20cm purjoa
800 ml (2 tlk) kookosmaitoa
200 ml kookoskermaa
2 rkl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
150 g bambuversoja
125 g cashewpähkinöitä

1. Hienonna valkosipulit, porkkanat ja huuhdottu purjo tai kevätsipuli. Huuhdo bambuversot.
2. Kuullota wok-pannussa kookosöljy, valkosipulit ja currytahna.
3. Lisää joukkoon broilerin suikaleet. Paista broilerin suikaleet kauniin ruskeaksi.
4. Lisää joukkoon hienonnetut porkkanat ja kevätsipuli/purjo. Anna ruskistua hetki.
5. Lisää joukkoon kookosmaito, kookoskerma, kalakastike ja osterikastike. Hauduta noin 10 minuuttia.
6. Lisää joukkoon huuhdotut bambuversot ja cashewpähkinät. Hauduta vielä noin 5 minuuttia.
7. Korista valmis annos esimerkiksi basilikan tai korianterin lehdillä.

Reseptin vihanneksia voi soveltaa sesongin mukaisesti. Mikäli et halua keitosta niin tulista, vähennä massaman-currytahnan määrää. Keitto voidaan tarjota halutessaan jasminriisin
kanssa.

Kommentit
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

  • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

    Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

    Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

    Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

    Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

  • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

    Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

  • Alexandran kasvisopas

    Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

    Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.