Hyppää pääsisältöön

Resepti: Voita & Sokeria - Jasmin Michaelan Massaman curry-kana-kookoskeitto

Jasmin Michaelan curry-kana-kookoskeitto Voita & Sokeria -sarjassa.
Jasmin Michaelan curry-kana-kookoskeitto Voita & Sokeria -sarjassa. Kuva: Yle keitot

Kuumista rytmeistään tunnettu laulajatar Jasmin Michaela kokkaa Voita & Sokeria -sarjassa kuumaa curry-kana-kookoskeittoa. Tämä mausteinen keitto on perheen bravuuri. Jasminin resepti on gluteeniton ja maidoton.

Massaman curry-kana-kookoskeitto

(G,M)

2-3 rkl kookosöljyä
3 rkl massaman-currytahnaa
3 valkosipulin kynttä
500 g maustamattomia broilerin suikaleita (fileistä)
200 g porkkanoita
2 kevätsipulia tai n.20cm purjoa
800 ml (2 tlk) kookosmaitoa
200 ml kookoskermaa
2 rkl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
150 g bambuversoja
125 g cashewpähkinöitä

1. Hienonna valkosipulit, porkkanat ja huuhdottu purjo tai kevätsipuli. Huuhdo bambuversot.
2. Kuullota wok-pannussa kookosöljy, valkosipulit ja currytahna.
3. Lisää joukkoon broilerin suikaleet. Paista broilerin suikaleet kauniin ruskeaksi.
4. Lisää joukkoon hienonnetut porkkanat ja kevätsipuli/purjo. Anna ruskistua hetki.
5. Lisää joukkoon kookosmaito, kookoskerma, kalakastike ja osterikastike. Hauduta noin 10 minuuttia.
6. Lisää joukkoon huuhdotut bambuversot ja cashewpähkinät. Hauduta vielä noin 5 minuuttia.
7. Korista valmis annos esimerkiksi basilikan tai korianterin lehdillä.

Reseptin vihanneksia voi soveltaa sesongin mukaisesti. Mikäli et halua keitosta niin tulista, vähennä massaman-currytahnan määrää. Keitto voidaan tarjota halutessaan jasminriisin
kanssa.

Kommentit
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka