Kuumista rytmeistään tunnettu laulajatar Jasmin Michaela kokkaa Voita & Sokeria -sarjassa kuumaa curry-kana-kookoskeittoa. Tämä mausteinen keitto on perheen bravuuri. Jasminin resepti on gluteeniton ja maidoton.
Massaman curry-kana-kookoskeitto
(G,M)
2-3 rkl kookosöljyä
3 rkl massaman-currytahnaa
3 valkosipulin kynttä
500 g maustamattomia broilerin suikaleita (fileistä)
200 g porkkanoita
2 kevätsipulia tai n.20cm purjoa
800 ml (2 tlk) kookosmaitoa
200 ml kookoskermaa
2 rkl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
150 g bambuversoja
125 g cashewpähkinöitä
1. Hienonna valkosipulit, porkkanat ja huuhdottu purjo tai kevätsipuli. Huuhdo bambuversot.
2. Kuullota wok-pannussa kookosöljy, valkosipulit ja currytahna.
3. Lisää joukkoon broilerin suikaleet. Paista broilerin suikaleet kauniin ruskeaksi.
4. Lisää joukkoon hienonnetut porkkanat ja kevätsipuli/purjo. Anna ruskistua hetki.
5. Lisää joukkoon kookosmaito, kookoskerma, kalakastike ja osterikastike. Hauduta noin 10 minuuttia.
6. Lisää joukkoon huuhdotut bambuversot ja cashewpähkinät. Hauduta vielä noin 5 minuuttia.
7. Korista valmis annos esimerkiksi basilikan tai korianterin lehdillä.
Reseptin vihanneksia voi soveltaa sesongin mukaisesti. Mikäli et halua keitosta niin tulista, vähennä massaman-currytahnan määrää. Keitto voidaan tarjota halutessaan jasminriisin
kanssa.