Hyppää pääsisältöön

Poptulokas Sannin hitistä yllättävä cover – asialla suomirockin mestarit

Moninkertainen Emma-voittaja Tuure Kilpeläinen versioi Sannin Jos mä oon oikee -kappaletta Anssi Kelan kanssa Ylen Hetkiä Kalliossa -sarjassa.

Sanni palkittiin tänä vuonna Vuoden naisartisti -Emmalla. // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Muun muassa Anna Puulle, Jonna Tervomaalle ja Vesa-Matti Loirille biisejä kirjoittanut Kaihon Karavaanin nokkamies Tuure Kilpeläinen on tehnyt yllättävän coverin. Muusikko versioi poptulokas Sannin Jos mä oon oikee -hittiä Anssi Kelan kanssa Hetkiä Kalliossa -sarjassa.

Kilpeläinen oli suunnitellut alun perin versioivansa Anssi Kelan kanssa Velvet Undergroundin I'm Waiting For The Man -kappaleen, mutta suunnitelmiin tuli muutos.

- Hyvin nopeasti huomasin, ettei biisi saanut tuulta alleen. Halusin tulkita jotain tässä päivässä olevaa ja uutta. Mieleeni tuli Sannin levy, joka on tuoretta ja hyvää musiikkia, Kilpeläinen kertoo.

Jos mä oon oikee -kappale oli jäänyt levyltä päällimmäisenä mieleen ja Kilpeläinen ja Kela alkoivat soittaa kitaroineen biisiä jamipohjalta.

- Ulkopuolisuudesta kertova biisi lähti virtaamaan luontevasti. Kehittelimme lähestymistapoja ja mukaan tuli Afrikka-vivahdetta. Stemmatkin löytyivät heti ja itselleni kappale oli luonteva laulaa, kun lähestymiskulma löytyi, Kilpeläinen sanoo.

Hitin kirjoittanut Sanni on tyytyväinen lopputulokseen.

- Nyt on todella kova! Tsekkaa tämä, Sanni kirjoittaa Facebookissa.

Katso versio alta.

Lähteet: yle.fi/musiikki, Facebook