Hyppää pääsisältöön

Katso: Tyttöjen ympärileikkausrituaalin kuvannut Meeri Koutaniemi Brasiliassa

Meeri Koutaniemi on palkittu valokuvaaja, jonka metodina on heittäytyä kuvattaviensa elämään.

Meeri Koutaniemi // Kuva: Yle Teema / Kuvakaappaus videolta

Meeri Koutaniemi, 26, on kuvajournalisti, joka tunnetaan muun muassa naisten oikeuksien puolesta puhujana. Hän nousi otsikoihin julkaistuaan reportaasin kahden tytön ympärileikkausrituaalista Keniassa. Reportaasi toi Koutaniemelle Vuoden ulkomaan reportaasi -sarjan voiton Vuoden lehtikuvaaja -kilpalussa.

Aiemmin Koutaniemi on kuvannut burmalaisia pakolaisia thaimaalaisella kaatopaikalla, malilaisia pakolaistyttöjä Nigerissä ja hiv-positiivisia transsukupuolisia intiaaneja Meksikossa. Tällä hetkellä Koutaniemi elää Brasialiassa. Hän kuvaa Rio de Janeirossa favela-hökkelikylien hajottamista ja köyhien ihmisten pakkohäätöjä kodeistaan jalkapallon maailmanmestaruuskisojen takia.

Meeri Koutaniemi esiintyy 7. huhtikuuta klo 21.30 Yle Teeman Tekijät-ohjelmassa. Ohjelman jälkeen hänen kanssa voi keskustella Ylen-sivuilla hänen työstään ja sen ehdoista, sekä valokuvauksesta yleensä.

Lähteet: Yle Teema