Hyppää pääsisältöön

Suomiräpin suurin kansainvälinen lupaus vastaa odotuksiin kasvutarinalla

YleX:n Viikon albumina soi Noah Kinin kolmas albumi Now You See. Kuuntele albumi täältä!

Noah Kin // Kuva: Juhani Kenttämaa

Englanninkielisen suomiräpin uuden tulemisen kärkinimi, Noah Kin julkaisi juuri uransa kolmannen albuminsa. Vasta parikymppinen nuorimies on ehtinyt saavutta urallaan paljon ja tehnyt väsymätöntä työtä musiikkinsa eteen jo useiden vuosien ajan. Tulevaisuuden tusina 2012 -äänestyksessä toiseksi lupaavimmaksi suomalaisartistiksi äänestetty kaveri on niittänyt hyvin mainetta myös ulkomailla. Nyt on aika vastata koviin odotuksiin omakohtaisen albumikokonaisuuden kautta, mikä kertoo kasvutarinaa itsetutkiskelun avulla.

- Now You See:n kappaleet ovat syntyneet viimeisen puolentoista vuoden aikana, jolloin olen kasvanut täysi-ikäiseksi. Olen kypsynyt ihmisenä huimasti, mikä kuuluu myös albumin tummanpuhuvana ja vakavampana äänimaailmana, Noah Kin kertoo kehityksestään.

Albumi noudattaa vahvasti Noahin omaa visiota, ja materiaali on pitkälti miehen itsensä kynäilemää. Mukana prosessissa on ollut mm. TV OFF -yhtyeestä tuttu Markku Mäkelä, joka toimi albumin miksaajana ja vastaavana tuottajana. Now You See -albumilla kuullan myös muusikkoja mm. Alamaailman Vasarat -yhtyeestä, ja artisteja kuten Palmroth, Suad Khalifa sekä tallitoverit, Ronya ja Biniyam.

- Teimme albumia varten yli 100 biisiä, joista valitsimme kokonaisuuteen parhaiten sopivat kappaleet. Punaiseksi langaksi muodostui kasvutarina ja itsensä peilaaminen. Olen kehittynyt levyn teon aikana myös artistina, mikä näkyy tietynlaisena itsevarmuutena. Pystyn nykyään myös rohkeammin seisomaan sanoitusten ja musiikkini takana.

Noahia pidetään kansainvälisesti noteerattavan kotimaisen hip hopin uutena ihmelapsena, jolla on potentiaalia lyödä isosti läpi ulkomailla. Asetetut paineet eivät kuitenkaan saa nuorta räppäriä suistumaan raiteiltaan.

- Uskon omaan juttuuni vahvasti ja toivon tietysti, että isoja asioita tapahtuu musiikkini suhteen. Onneksi minulta löytyy tervettä suomalaista nöyryyttä, joka pitää jalkani maassa. Lisäksi ystäväni, perheeni sekä levy-yhtiön väki pitää myös fokukseni kohdallaan. Haluan, että musiikkini menestyy, mutta en ota paineita rahallisesta tuloksesta tai kuuluisuuden tavoittelusta, Noah Kin toteaa.

Kuuntele lisää Noah Kinin kertomuksia ja mietteitä albumistaan kuluvalla viikolla joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuoroissa!

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu