Hyppää pääsisältöön

Suomalaisyhtiö tuottaa supersankari-elokuvan amerikkalaisen indie-legendan kanssa

Kotimainen tuotantoyhtiö tekee yhteistyötä indie-legendan kanssa.

Night of the Witch

Parhaillaan Helsinkiin Night Visions -festivaalin päävieraaksi saapunut amerikkalainen independent-elokuvan legenda ja Troma Entertainmentin toinen perustaja Lloyd Kaufman on lyöttäytynyt yhteen suomalaisen Roger! Picturesin kanssa. Yhdessä he tuottavat uudenlaisen supersankari-elokuvan nimeltä Night of the Witch. Teemu Virran, Marko Mäkilaakson ja Tero Kaukomaan perustaman Roger! Pictures -tuotantoyhtiön työnalla on myös kansainvälinen toimintaelokuva Viking - Rise of the Warrior.

Marko Mäkilaakson ja Lloyd Kaufmanin käsikirjoittaman Night of the Witch -elokuvan tuottajat neuvottelevat parhaillaan kansainvälisestä rahoituksesta. Elokuvan ohjauksesta vastaa War of the Dead, Yeti ja Ella ja kaverit 2 – Paterock -elokuvista tunnettu Marko Mäkilaakso. Tuottajina toimivat Teemu Virta ja Marko Mäkilaakso sekä executive tuottajina Lloyd Kaufman ja Tero Kaukomaa. Elokuvan tarina sijoittuu yöhön, jolloin roviolla poltettu noita palaa kostamaan hänet murhanneiden kaupunkilaisten jälkeläisille.

Lloyd Kaufman on maailman vanhimman riippumattoman elokuvastudion Troma Entertainmentin perustaja yhdessä Michael Herzin kanssa. Studio täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Muun muassa _The Toxic Avenger, Class of Nuke 'Em High ja Tromeo and Juliet -_elokuvilla mainetta niittänyt studio on juuri julkaissut uuden Return to Nuke 'Em High Volume 1 -menestyselokuvan ja työn alla on Return to Nuke 'Em High Volume 2.

Oliver Stonen ja George W. Bushin opiskelukaverina Yalen yliopistosta valmistunut Kaufman työskenteli Troma-studion perustettuaan myös merkittävissä rooleissa Sylvester Stallonen läpimurtoelokuvassa Rocky, John Travolta -suuressa hitissä Saturday Night Fever ja Kirk Douglasin tähdittämässä The Final Countdownissa.

Elokuvien tuottamisessa ja levittämisessä kunnostautunut Troma on tarjonnut ponnahduslaudan muun muassa Kevin Costnerin, Billy Bob Thorntonin, Samuel L. Jacksonin, Robert DeNiron, Dennis Hopperin, Dustin Hoffmanin, Fergien kaltaisille Hollywood-tähdille heidän uransa alkumetreillä. Esikuviensa joukkoon Troman ja Kaufmanin ovat julkisesti nostaneet muun muassa Quentin Tarantino, Peter Jackson, Kevin Smith sekä South Parkin luojat Trey Parker ja Matt Stone.

Marko Mäkilaakso tunnetaan kansainvälisistä ohjaamistaan toimintaelokuvista War of the Dead ja Yeti sekä parhaillaan teattereissa pyörivästä menestyselokuvasta Ella ja kaverit 2 - Paterock sekä lukuisista mainoksista ja Emma-palkituista musiikkivideoista. Mäkilaakson käsialaa on myös Robinin Frontside Ollie -musiikkivideo, joka on edelleen Suomen katsotuin musiikkivideo Youtubessa.

Teemu Virta on vuodesta 2000 lähtien työskennellyt mainoselokuvien ja musiikkivideoiden parissa. Virralla on vahva kokemus tuotannon workflowsta kuvauksesta jälkikäsittelyyn. Viimeisimpä Virta on toiminut yhtenä tuottajista suositussa koko perheen elokuvassa Ella ja Kaverit 2 - Paterock. Nykyään Virta toimii Roger! Picturesin toimitusjohtajana ja tuottajana.

Tero Kaukomaa on tuottanut 20 pitkää elokuvaa, joista yksi tuoreimmista on maailmanlaajuisessa levityksessä ollut scifikomedia Iron Sky. Kaukomaa jatkaa suomalaisen elokuvan kansainvälistämistä Blind Spot Zürichistä käsin, joka konsultoi mm. Roger! Picturesin, Blind Spot Picturesin sekä Iron Sky Universen tuottamia hankkeita.

Roger! Pictures on suomalainen tuotantoyhtiö, jonka liikeidea on tuottaa alle kolmen miljoonan dollarin kansainvälisiä genre-elokuvia.

Lähteet: Roger! Pictures