Hyppää pääsisältöön

Colin Firthin ja Nicole Kidmanin tähdittämä elokuva on liian väkivaltainen lapsille

The Railway Man -elokuvan suositusikärajaa on nostettu. Elokuva luokitellaan haitalliseksi alle 16-vuotiaille.

Nicole Kidman // Kuva: EPA /APRIL FONTI

Kansallinen audiovisuaalinen instituutin arvion mukaan The Railway Man -elokuva sisältää yksityiskohtaista ja realistista hakkaamis- ja kidutusväkivaltaa. Elokuvan ikäraja on uudelleenluokittelun jälkeen 16 sen ahdistavuuden ja väkivallan perusteella.

- Niin itse väkivaltakohtaukset kuin läpi elokuvan pitkissä takaumissa jatkuva väkivallan ja väkivaltaisen kuoleman uhka ovat omiaan aiheuttamaan kouluikäisissä nuorissa ahdistusta, jota myös psyykkisen hajoamisen uhka korostaa, Kansallisen audiovisuaalinen instituutti kertoo tiedotteessaan.

Eric Lomaxin omaelämäkerralliseen kirjaan, The Railway Man, perustuvan elokuvan on ohjannut Jonathan Teplitzky ja sen päärooleissa nähdään Oscar-voittajat Colin Firth ja Nicole Kidman.

Lähteet: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti