Hyppää pääsisältöön

Kapinoiva herkkänahka

Kuvassa Osku Haavisto (Atte Reunanen).
Oskua näyttelee Atte Reunanen. Kuvassa Osku Haavisto (Atte Reunanen). Kuva: Yle Uusi päivä (tv),Osku Haavisto,Atte Reunanen

Osku on herkkä ja pohdiskeleva poika, joka kantaa jopa liikaa huolta läheisistään.

Haaviston perheen sisäiset myllerrykset ovat aiheuttaneet Oskulle paljon mielipahaa, joka purkautuu kapinointina. Hän on Minnan ja Askon toiseksi nuorin lapsi.

Lellitty kuopus on kodin ulkopuolella joutunut kovettamaan itseään ja keksimään monenlaisia selviytymiskeinoja. Yläasteaikoina Osku kärsi koulukiusaamisesta. Edelleen Osku on kuitenkin herkkä loukkaantumaan ja ahdistumaan.

Osku on tutkijaluonne, joka haluaa tietää asioista pintaa syvemmältä. Tämä piirre saattaa välillä ärsyttää perheenjäseniä tai kavereita.

Musiikki ja Bongolava-bändiin kuuluminen ovat Oskulle tärkeitä, ja koulussa poika keskittyykin ilmaisuaineisiin.

Mukana tuotantokausilla 1-9

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.