Hyppää pääsisältöön

Oikeudentuntoinen suorasuu

Tuija Haavisto Uusi Päivä sarjasta
Tuijaa näyttelee Fanni Suomi. Tuija Haavisto Uusi Päivä sarjasta Kuva: Yle/Uusi Päivä Uusi päivä (tv),Tuija Haavisto,Fanni Suomi

Kapinallisen ja sanavalmiin Tuijan älykkyys saattaa jäädä joiltakuilta huomaamatta, jos he antavat viileän, kovan ja kapinallisen ulkokuoren hämätä.

Seikkailunhaluinen toimen nainen tekee ylilyöntejä kaikilla elämänalueilla ja on valmis kyseenalaistamaan kaiken, mikä rajoittaa hänen vapauttaan.

Tuija on Askon ja Minnan toiseksi vanhin lapsi. Ilmaisutaidon lukiossa hän tanssii ja inhoaa matematiikkaa. Filosofian ja yhteiskuntaopin tunneilla Tuija viihtyy, sillä hän on oikeudentuntoinen nuori, jota kiinnostavat luonnonsuojelu ja yhteiskunnalliset asiat.

Tuija joutuu kohtaamaan raskaan menetyksen ja sen jälkeen hän yrittää selviytyä elämällä täydellä liekillä.

Mukana tuotantokausilla 1-7

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.