Hyppää pääsisältöön

Resepti: Voita & Sokeria - Pasi Heikuran silakkasoppa

Pasi Heikuran kalakeitossa on silakkaa. Voita & Sokeria -sarja.
Pasi Heikuran kalakeitossa on silakkaa. Voita & Sokeria -sarja. Kuva: Yle kalakeitto

Sananiekka, musiikkimies, Alivaltiosihteeristä tutuksi tullut Pasi Heikura suosii etnistä suomalaista ruokaa. Ruuanlaitto on miehelle tuttua, sillä perheessä on kolme pientä lasta ja ruokaa laitetaan kaksi kertaa päivässä.

Ruuanlaitto on Pasi Heikuran mielestä hauskaa, koska siinä pääsee improvisoimaan. On kiinnostavaa miettiä, miten tänään tekisi ruuan, jota perheessä syödään useamman kerran kuukaudessa. Pasi Heikura valmistaa Voita & Sokeria -sarjassa silakkasoppaa.

Silakkasoppa

kilo kiinteitä perunoita
400 g perattuja silakkafileitä
purjo
sellerin varsi lehtineen sellerin sisältä
3 laakerinlehteä
1 rkl kokonaisia mustapippureita
nippu tilliä, tuoretta tai kuivattua
1 tl merisuolaa
1 dl kermaa

luomuruisreikäleipä
levitettä (voi, margariini yms rasvasekoitteet oman maun mukaan)
piimää

Keitetään noin litra vettä ja lisätään siihen laakerinlehdet ja mustat pippurit. Perunat kuoritaan, paloitellaan ja pannaan kiehumaan. Purjosta käytetään vaaleat osat. Ne paloitellaan ja laitetaan liemeen. Sellerin varsi paloitellaan pieneksi lehtineen ja laitetaan liemeen. Silakkafileet paloitellaan.

Kun perunat ovat lähes kypsiä, silakat, kerma ja tilli lisätään liemeen. Kalaa kypsennetään maun mukaan.Lämmön voi katkaista kalan lisäämisen jälkeen.

Lämmön voi katkaista kalan lisäämisen jälkeen.
Kala kypsyy jälkilämmössä viidessä minuutissa mainiosti ja pysyy ehjänä. Keittoa voi myös keitellä muutaman minuutin kalan kypsyyttä valvoen.

Sopan kanssa tarjotaan ruisleipää levitteen kanssa. Ruokajuomaksi sopii parhaiten piimä.

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka