Sananiekka, musiikkimies, Alivaltiosihteeristä tutuksi tullut Pasi Heikura suosii etnistä suomalaista ruokaa. Ruuanlaitto on miehelle tuttua, sillä perheessä on kolme pientä lasta ja ruokaa laitetaan kaksi kertaa päivässä.
Ruuanlaitto on Pasi Heikuran mielestä hauskaa, koska siinä pääsee improvisoimaan. On kiinnostavaa miettiä, miten tänään tekisi ruuan, jota perheessä syödään useamman kerran kuukaudessa. Pasi Heikura valmistaa Voita & Sokeria -sarjassa silakkasoppaa.
Silakkasoppa
kilo kiinteitä perunoita
400 g perattuja silakkafileitä
purjo
sellerin varsi lehtineen sellerin sisältä
3 laakerinlehteä
1 rkl kokonaisia mustapippureita
nippu tilliä, tuoretta tai kuivattua
1 tl merisuolaa
1 dl kermaa
luomuruisreikäleipä
levitettä (voi, margariini yms rasvasekoitteet oman maun mukaan)
piimää
Keitetään noin litra vettä ja lisätään siihen laakerinlehdet ja mustat pippurit. Perunat kuoritaan, paloitellaan ja pannaan kiehumaan. Purjosta käytetään vaaleat osat. Ne paloitellaan ja laitetaan liemeen. Sellerin varsi paloitellaan pieneksi lehtineen ja laitetaan liemeen. Silakkafileet paloitellaan.
Kun perunat ovat lähes kypsiä, silakat, kerma ja tilli lisätään liemeen. Kalaa kypsennetään maun mukaan.Lämmön voi katkaista kalan lisäämisen jälkeen.
Lämmön voi katkaista kalan lisäämisen jälkeen.Kala kypsyy jälkilämmössä viidessä minuutissa mainiosti ja pysyy ehjänä. Keittoa voi myös keitellä muutaman minuutin kalan kypsyyttä valvoen.
Sopan kanssa tarjotaan ruisleipää levitteen kanssa. Ruokajuomaksi sopii parhaiten piimä.