Hyppää pääsisältöön

Ruisrock julkisti uusia nimiä – David Guetta kesällä Turkuun

Turussa järjestettävä Ruisrock julkisti lisää kiinnostavia nimiä.

David Guetta 40 Principales (Top Forty) -palkintogaalassa Madridissa tammikuussa 2013. // Kuva: EPA / ALBERTO MARTIN

Maailman suosituin elektronisen musiikin artisti David Guetta päättää Ruisrockin avajaispäivän ennennäkemättömiin bileisiin Turun Ruissalossa perjantaina 4. heinäkuuta. Jo 1990-luvun puolivälissä DJ-toiminnan aloittanut ranskalaisartisti teki maailmanlaajuisen läpimurtonsa vuoden 2009 albumillaan One Love, joka myi yli kolme miljoonaa kappaletta ja keräsi Briteissä kolme listaykkössinkkua. Tämän jälkeen Guettan lähes jokainen single on noussut listojen kärkeen ympäri maailmaa. Kaikkiaan yli 20 miljoonaa albumia ja sinkkua maailmanlaajuisesti myynyt artisti tunnetaan myös lukuisista yhteistöistään maailman suosituimpien artistien ja tuottajien kanssa.

Niin ikään Ruisrockin avajaispäivänä esiintyvä kalifornialainen punk rock -yhtye The Offspring on tällä viikolla juhlinut Smash-läpimurtoalbuminsa 20-vuotista historiaa. Ruisrockissa tullaan nauttimaan vahvasti menestysalbumin punk-hymneistä, sillä bändi on ilmoittanut esittävänsä Smash-albumin festivaalilla kokonaisuudessaan. Muun muassa kappaleistaan Come Out and Play sekä Self Esteem tunnettu albumi on myynyt maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa kappaletta ja tehnyt myös historiaa maailman eniten myyneenä indie-julkaisuna.

4.-6.7. juhlittavan Ruisrockin lauantain kotimaista kattausta täydentävät uusien albumiensa myötä ajankohtaiset, lukuisista hiteistään tunnetut Happoradio ja JVG.

Ruisrockin VIP-liput ovat tällä viikolla tulleet myyntiin ja uutena lipputyyppinä myös Ruisrock+, joka tarjoaa hieman lisää luksusta festarikokemukseen. Lippuja on myynnissä rajoitettu erä Tiketissä. VIP-lippujen myötä Ruisrockin kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä. Kolmen päivän lippu maksaa 125 euroa, kahden päivän lippu 110 euroa ja yhden päivän lippu 75 euroa sekä toimituskulut Tiketistä tai Lippupisteestä.

Lipunostajilla on myös mahdollisuus olla suojelemassa suomalaista saaristomerta. Saaristomeri-tukilipun hintaan lisätään 3 euroa, joka ohjataan lyhentämättömänä Saaristomeren Suojelurahaston työhön.

YleX on vahvasti mukana tapahtumassa.

Lähteet: Ruisrock