Hyppää pääsisältöön

Eeva-Leena Pokela ja Soila Sariola - muusikkous periytyy äidiltä tyttärelle

Soila Sariola, Eeva-Leena Pokela
Soila Sariola, Lenni-vauva ja Eeva-Leena Pokela Soila Sariola, Eeva-Leena Pokela Kuva: Tiina-Maija Lehtonen / Yle eeva-leena pokela

Kantapöydän jatkoilla tavataan energiaa pursuavat monipuoliset muusikot, äiti ja tytär, Eeva-Leena Pokela ja Soila Sariola. Eeva-Leenan muistavat 1960-luvulla eläneet Eveliinana, koko kansan rakastamana lapsitähtenä ja idolina. Tytär Soila on laulanut ihaillussa, ammattilaisten muodostamassa Rajaton-yhtyeessä 15 vuotta. Kahdeksan kuukautta vanhan Lenni-vauvan äiti kertoo palaavansa keikkaelämään kesällä. Sibelius-Akatemian kansanmusiikin lehtorilla Eeva-Leenalla on tuhat rautaa tulessa. Eilen hän palasi Intian Biharista ja huomenna hän lentää työmatkalle Saksaan, mutta keskiviikkona 23. huhtikuuta klo 15.30 Eeva-Leena istahtaa Soilan kanssa kahville Kantapöytään. Mitähän persoonallisuustyyppiä nämä vauhdikkaat, iloiset naiset ovat?

Katso Kantapöydän jatkot yle.fi/klassinen ja kuuntele Yle Radio 1 pe 25.4. klo 14.

Taiteilijatemperamentit kohtaavat perjantain Kantapöydässä

Keväällä 2014 Kantapöydässä juodaan iltapäiväkahvit Musiikkitalon yleisölämpiössä sekä keskiviikkoisin että perjantaisin. Taiteilijatemperamentit kohtaavat Kantapöydän jatkoilla suorassa verkkolähetyksessä keskiviikkoisin klo 15.30. Yle Radio 1:ssä tämä kohtaaminen kuullaan perjantaisin klo 14. Toimittajamme kutsuvat kahville aina kaksi vierasta, jotka tuntevat toisensa entuudestaan ja joista ainakin toinen tulee klassisen musiikin maailmasta.

Perjantaivieraamme ovat tottuneet tekemään taidetta ja musiikkia yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa. Heille on tuttua kuunnella itseään ja omaa ääntään moniäänisyyden keskellä, osana yhteistä taideteosta, soivaa kokonaisuutta.

Vieraamme ovat tottuneet kohtaamaan niin eläviä kuin kuolleita säveltäjiä ja tulkitsemaan heidän teoksiaan. He ovat törmänneet erilaisiin kapellimestareihin ja kuoronjohtajiin ja seuranneet erilaisia johtamistyylejä - elleivät ole kapellimestareita tai kuoronjohtajia itse! Vieraamme ovat joutuneet arvaamaan tahtipuikon liikkeistä, katseista, ilmeistä ja eleistä, mitä johtaja haluaa.

Tai sitten vieraamme tekevät työtään oopperaohjaajien, pukusuunnittelijoiden, lavastajien, maskeerajien keskellä ja esiintyvät mitä mielikuvituksellisimmissa koreografioissa, rooliasuissa, maskeissa ja peruukeissa. Vieraamme voivat olla myös itse ohjaajia, lavastajia ja pukusuunnittelijoita. Vieraamme ovat tottuneet aistimaan erilaisia yleisöjä, tulkitsemaan yleisön läsnäoloa, hiljaisuutta, aplodeja eripuolilla maailmaa ja eri kulttuureissa.

Perjantaivieraamme voivat tulla samasta taiteilijaryhmästä, samasta tuotannosta, orkesterista, kuorosta tai yhtyeestä. He voivat olla työpari tai opettaja ja oppilas. Tai he voivat olla sukulaisia, perheenjäseniä, pariskunta, vanhempi ja lapsi, sisko ja sen veli.

Enneagrammi-persoonallisuustesti

Millaisia persoonallisuuksia Kantapöydän vieraat sitten ajattelevat olevansa? Miten he kuvaavat itseään ja arvioivat vuorovaikutustaitojaan? Miten vieraat näkevät toisensa? Entä mitä Enneagrammi-persoonallisuustesti paljastaa heistä? Ja miten he suhtautuvat testin tulokseen? Muuttuuko ihminen, ja mihin suuntaan?

Haluatko tietää oman persoonallisuustyyppisi? Tee testi!

Siirry tästä Elämäntaidon valmennusakatemian enneagrammi-testiin.
Siirry tästä Enneagrammi Akatemian enneagrammi-testiin.

Katso & kuuntele Kantapöydän jatkot

Katso Taiteilijatemperamentit kohtaavat Kantapöydässä suorana verkkolähetyksenä osoitteessa yle.fi/klassinen keskiviikkoisin klo 15.30 ja kuuntele Kantapöydän jatkot Yle Radio perjantaisin klo 14.00.

Teksti & kuva Tiina-Maija Lehtonen

Kommentit