Hyppää pääsisältöön

Hyväsydäminen tosikko

Jani Hellemaa Uusi Päivä sarjasta
Jania näyttelee Valtteri Lehtinen. Jani Hellemaa Uusi Päivä sarjasta Kuva: Yle/Uusi Päivä Uusi päivä (tv),Jani Hellemaa,Valtteri Lehtinen

Jani on kiltti ja hyväsydäminen suurien tunteiden mies, jonka elämässä tärkeintä ovat oma perhe, isyys ja musiikki.

Herkkänä taiteilijasieluna Jani ei kestä kovin hyvin kritiikkiä, ja hän välttelee viimeiseen saakka riitoja ja yhteenottoja.

Positiivinen Jani saa ystäviä helposti, sillä hän hyväksyy ihmiset sellaisena kuin nämä ovat, ja hänen mielestään erilaisuus on rikkaus.

Janilla on rikkonainen lapsuus alkoholistiperheessä, ja hän on oppinut purkamaan tuntojaan musiikin kautta.

Jani on Vihreiden Valojen suosittu solisti ja YleX-radiokanavan juontaja.

Jani on ollut aina ihastunut Vilma Haavistoon. He alkoivatkin seurustella lukioikäisinä ja saivat Väinö-pojan. Poika on Janin silmäterä, ja päävastuu lapsen ja kodin hoidosta onkin Jani-isällä.

Mukana tuotantokausilla 1-8

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.