Hyppää pääsisältöön

Idealistinen lääkäri

Mirja Mäkimaa
Mirja Mäkimaata näyttelee Inka Kallèn. Mirja Mäkimaa mirja mäkimaa

Mirja on lääkäri, joka kokee ammattinsa kutsumuksena auttaa muita ihmisiä. Mirjan ihanteellisuus joutuu tämän tästä törmäyskurssille terveysaseman kiireisen arjen keskellä. Mirja muuttaa Virtaukseen Helsingistä aloittaakseen uuden elämän puhtaalta pöydältä.

Mirja suhtautuu työhönsä vakavasti ja ammattimaisesti, ja hänen osaamisensa onkin varsin laaja-alaista perusterveyden- ja sairaanhoidosta aina epäviralliseen parisuhdeterapointiin saakka. Yksityiselämässään Mirja on ennakkoluuloton, avarakatseinen ja vapaamielinen - mutta omien virheittensä suhteen hiukan heikkonäköinen.

Hän ystävystyi pian Virtaukseen tultuaan turvallisen isällisen Otso Karhun kanssa ja lopulta pari lyö hynttyyt yhteen. Virtaukseen puuhattu uraanikaivoshanke ajaa heidät kuitenkin eri puolille barrikadia. Otsolle kaivoshanke merkitsee työtä ja toimeentuloa, Mirjalle asukkaiden terveysuhkaa.

Mirja Mäkimaan hahmo teki suomalaista tv-historiaa siirtyessään Ylen Kotikatu-sarjasta Uusi Päivä -sarjaan joulukuussa 2012.

Mukana tuotantokausilla 3-6

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.