Hyppää pääsisältöön

Jätkäjätkät ja Kuningasidea varokaa, teitä rastapäinen mörkö jahtaa!

St. Rastan Mörkö soi Juhani Kenttämaan Viikon tehona.

St. Rasta // Kuva: Tuomas Sarparanta

Yksitoistahenkinen helsinkiläiskopla rynnäköi kovaa vauhtia samaan karsinaan Jätkäjätkien ja Kuningasidean kanssa!

St. Rasta tuo nuorennusruiskeen suomenkielisen balalaikkaräpin kentälle. Hirveää paahtoa ja kovaa ajoa tarjoileva poppoo ottaa teemansa suoraan Tove Janssonin hämärimmän hahmon mielenmaailmasta, ja kyseenalaistaa samalla liiallisen päihteidenkäytön romantisointia.

Mörön laahavan hitaiden liikkeiden sijaan kopla sylkee silmille skan ja äärifolkin elementit, kuin spiidipäissään kohti Karibiaa laukkaava Eläkeläiset. Onneksi porukka osaa myös nimensä mukaan ottaa rennosti ja tarvittava suvanne hektiselle löylytykselle löytyy biisin väliosasta. Kyseessä on tasapainoinen pakkaus mukaansa tempaavaa musiikillista ilakointia, jota on vaikea vastustaa!

Saako tämä tuore bändi sinunkin kevätväsymyksesi taittumaan, vai onko kyseessä turhan pirteää ADHD-sekoilua, joka olisi saanut jättää julkaisematta?