Hyppää pääsisältöön

Kesäloma Suomessa ei ole hullumpi ajatus

Suomessa riittää matkailijalle nähtävä ja koettavaa yllin kyllin. Yli 60 000 järveä, koskematon luonto, historialliset nähtävyydet, komeat kaupungit ja hyvin varustetut leirintäalueet ovat kesämatkailijan paratiisi.

Näin todistellaan vuoden 1962 matkailufilmissä, jossa Suomesta piirretään postikortinomainen kuva.

Erityisen kauniina matkailukohteina filmissä mainostetaan Aulankoa ja laajemminkin Hämeenlinnan seutua, jotka monessa mielessä olivat matkailun edelläkävijöitä.

Aulangon näköalatornista, joka kohoaa noin 200 metriä merenpinnan yläpuolelle, näkyvät henkeä salpaavat maisemat. Hyvällä säällä sieltä voi nähdä jopa seitsemän kirkontornia.

Uusinta uutta tuohon aikaan edusti ”ohjattu matkailu”. Matkailusta veikkailtiinkin Suomelle merkittävää elinkeinoa.

Leirintäalueiden, hotellien ja muiden majoituspalvelujen verkko oli kasvussa. Kohtuullisen hyvin varustettuja leirintäalueita oli jo yli 250 kappaletta, ja lisää rakennettiin koko ajan.

Parasta oli kuitenkin luonto, joka tarjosi nähtävää ja koettavaa sekä kotimaisille että ulkomaisille matkailijoille. Turistin kelpasi kyllä Suomeen tulla.

Teksti: Reijo Perälä

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Möttönen ja Vehtaaja ratkovat Tehtäviä isolla T:llä

  Raija Orasen lastenkuunnelmasarja nyt pysyvästi Areenassa.

  Raija Oranen on urallaan kirjoittanut niin romaaneja, lastenkirjoja, novelleja kuin elokuva- ja televisokäsikirjoituksia. Hänen esikoislastenkirjansa Möttönen ja vehtaaja ilmestyi vuonna 1979 ja siitä tehtiin samaisena vuonna Ylelle radiokuunnelma. Lukijoina toimivat Jyrki Kovaleff, Aune Lind, Seppo Kolehmainen sekä Lea Pennanen-Mattila.

 • Pullantuoksuinen Hannes vaiko bensankatkuinen Sulo? Testaa, kuka tv-sarjojemme isähahmoista olet!

  Elävän arkiston leikkimielinen isyystesti.

  Oletko isänä Kotikadun Hannes vaiko Rintamäkeläisten Antti? Tai vaikkapa Kyllä isä osaa -sarjan isä? Se selviää tekemällä Elävän arkiston leikkimielisen isyystestin: valitse vastauksista vaihtoehto, joka kuvaa itseäsi parhaiten. Halutessasi voit toki myös selvittää, ketä suomalaista draamaisää oma isäsi muistuttaa. Onnea matkaan!

 • Venäläisen kirjanpitäjän traaginen kuolema käynnisti pitkän ketjun – Likaisen rahan liikkeitä etsitään eurooppalaisista pankeista

  Rahanpesuepäilyjä myös Suomessa toimivissa pankeissa.

  Eurooppalaiset pankit ovat joutuneet viime vuosina useiden rahanpesuepäilyjen kohteeksi. Viimeksi esillä on ollut Danske Bankin sekä Nordean epäillyt yhteydet rikollisen venäläisen rahan pesuoperaatioihin. Yksi epäilty rikollisen rahan lähde liittyy Sergei Magnitskin traagiseen tapaukseen. Ulkolinja kertoi tutkintavankeudessa epäselvissä oloissa kuolleen moskovalaisen kirjanpitäjän kohtalosta ohjelmassa Kuollut mies tuomiolla vuonna 2013.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto