Hyppää pääsisältöön

Pää Kiin Teemu Bergman miltei kiroili Hermusen ulos studiosta

Keväällä 2013 Pää Kii -punkyhtyeen debyyttilevy palkittiin kriitikko-Emmalla. Arto Nyberg kutsui yhtyeen nokkamiehen, Teemu Bergmanin, tuoreeltaan haastatteluun. Bergmanin ulosanti ei täysin miellyttänyt haastattelua vierestä seurannutta Anna-Kaisa Hermusta.

Tietolaatikko

Teemu Bergmanin muita yhtyeitä: The Heartburns, Kakkahätä-77, Nazi Death Camp ja Vaasankatu SS.

Varsin välinpitämättömällä asenteella esiintynyt muusikko viljeli haastattelussa tiuhaan voimasanoja. Tämä hermostutti toimittajakonkari Anna-Kaisa Hermusta, joka oli ollut Arto Nybergin haastateltavana ennen Bergmania. (Hermusen haastattelu katsottavissa Elävässä arkistossa tästä linkistä)

Hermunen ilmoitti, että jos kiroilu jatkuisi, kävelisi hän ulos ohjelmasta.

Bergman ottikin onkeensa ja pahoitteli jopa hieman sanomisiaan, vaikka lipsauttikin vielä pari v-päätä ennen haastattelun päättymistä.

Useiden eri bändien riveissä esiintynyt Bergman löi lopullisesti läpi vuonna 2012 perustetun Pää Kii -yhtyeen kanssa.

Pää Kiin ensialbumi palkittiin vuoden 2012 kriitikko-Emmalla. Lisäksi musiikkilehdet Soundi ja Rumba valitsivat sen vuoden albumiksi. Nybergin haastatteluun mennessä levyä oli myyty jo kunnioitettavat 5000 kappaletta. Levy oli myös ollut ehdolla vuoden 2012 pohjoismaisen musiikkipalkinnon saajaksi.

Haastattelussa Bergman ei kuitenkaan välittänyt spekuloida syitä suosiolle: ”Mua ei oikeastaan vittuakaan kiinnosta miksi me ollaan suosittuja. Me vaan otetaan rahat ja juostaan.”

Teksti: Ville Matilainen

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto