Hyppää pääsisältöön

Pää Kiin Teemu Bergman miltei kiroili Hermusen ulos studiosta

Keväällä 2013 Pää Kii -punkyhtyeen debyyttilevy palkittiin kriitikko-Emmalla. Arto Nyberg kutsui yhtyeen nokkamiehen, Teemu Bergmanin, tuoreeltaan haastatteluun. Bergmanin ulosanti ei täysin miellyttänyt haastattelua vierestä seurannutta Anna-Kaisa Hermusta.

Tietolaatikko

Teemu Bergmanin muita yhtyeitä: The Heartburns, Kakkahätä-77, Nazi Death Camp ja Vaasankatu SS.

Varsin välinpitämättömällä asenteella esiintynyt muusikko viljeli haastattelussa tiuhaan voimasanoja. Tämä hermostutti toimittajakonkari Anna-Kaisa Hermusta, joka oli ollut Arto Nybergin haastateltavana ennen Bergmania. (Hermusen haastattelu katsottavissa Elävässä arkistossa tästä linkistä)

Hermunen ilmoitti, että jos kiroilu jatkuisi, kävelisi hän ulos ohjelmasta.

Bergman ottikin onkeensa ja pahoitteli jopa hieman sanomisiaan, vaikka lipsauttikin vielä pari v-päätä ennen haastattelun päättymistä.

Useiden eri bändien riveissä esiintynyt Bergman löi lopullisesti läpi vuonna 2012 perustetun Pää Kii -yhtyeen kanssa.

Pää Kiin ensialbumi palkittiin vuoden 2012 kriitikko-Emmalla. Lisäksi musiikkilehdet Soundi ja Rumba valitsivat sen vuoden albumiksi. Nybergin haastatteluun mennessä levyä oli myyty jo kunnioitettavat 5000 kappaletta. Levy oli myös ollut ehdolla vuoden 2012 pohjoismaisen musiikkipalkinnon saajaksi.

Haastattelussa Bergman ei kuitenkaan välittänyt spekuloida syitä suosiolle: ”Mua ei oikeastaan vittuakaan kiinnosta miksi me ollaan suosittuja. Me vaan otetaan rahat ja juostaan.”

Teksti: Ville Matilainen

Kommentit