Hyppää pääsisältöön

Pää Kiin Teemu Bergman miltei kiroili Hermusen ulos studiosta

Keväällä 2013 Pää Kii -punkyhtyeen debyyttilevy palkittiin kriitikko-Emmalla. Arto Nyberg kutsui yhtyeen nokkamiehen, Teemu Bergmanin, tuoreeltaan haastatteluun. Bergmanin ulosanti ei täysin miellyttänyt haastattelua vierestä seurannutta Anna-Kaisa Hermusta.

Tietolaatikko

Teemu Bergmanin muita yhtyeitä: The Heartburns, Kakkahätä-77, Nazi Death Camp ja Vaasankatu SS.

Varsin välinpitämättömällä asenteella esiintynyt muusikko viljeli haastattelussa tiuhaan voimasanoja. Tämä hermostutti toimittajakonkari Anna-Kaisa Hermusta, joka oli ollut Arto Nybergin haastateltavana ennen Bergmania. (Hermusen haastattelu katsottavissa Elävässä arkistossa tästä linkistä)

Hermunen ilmoitti, että jos kiroilu jatkuisi, kävelisi hän ulos ohjelmasta.

Bergman ottikin onkeensa ja pahoitteli jopa hieman sanomisiaan, vaikka lipsauttikin vielä pari v-päätä ennen haastattelun päättymistä.

Useiden eri bändien riveissä esiintynyt Bergman löi lopullisesti läpi vuonna 2012 perustetun Pää Kii -yhtyeen kanssa.

Pää Kiin ensialbumi palkittiin vuoden 2012 kriitikko-Emmalla. Lisäksi musiikkilehdet Soundi ja Rumba valitsivat sen vuoden albumiksi. Nybergin haastatteluun mennessä levyä oli myyty jo kunnioitettavat 5000 kappaletta. Levy oli myös ollut ehdolla vuoden 2012 pohjoismaisen musiikkipalkinnon saajaksi.

Haastattelussa Bergman ei kuitenkaan välittänyt spekuloida syitä suosiolle: ”Mua ei oikeastaan vittuakaan kiinnosta miksi me ollaan suosittuja. Me vaan otetaan rahat ja juostaan.”

Teksti: Ville Matilainen

Kommentit
 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto