Hyppää pääsisältöön

Pirkan hiihto kestää isältä pojalle ja pidemmällekin

Yksi maamme vanhimmista kansanhiihdoista on maaliskuisin sivakoitava 90 kilometrin mittainen Pirkan hiihto. Tuhansien hiihtäjien jokavuotinen perinne joutui katkolle maaliskuussa 2014, jolloin laturetki ensimmäisen kerran historiansa aikana jouduttiin lumen puutteessa perumaan.

Laturetki alkaa Kankaanpään Niinisalosta ja päättyy Tampereen Teivoon. Tapahtuman ideanikkareina toimivat aikoinaan Lauri "Tahko" Pihkala ja Erkki Palolampi.

Ensimmäinen hiihto veti puoleensa 381 suksiparia. Huippuvuodet koettiin 1980-luvun alussa, jolloin tapahtuma osallistui vuosittain yli 5 000 hiihtäjää.

Alkuvuodesta 2014 valmistauduttiin 60-vuotisjuhlahiihtoon. Vähälumisia talvia oli toki nähty ennenkin, mutta nyt tilanne oli hiihtokilpailuille täysin mahdoton, ja kisa jouduttiin perumaan. Lohdukseksi hiihtäjille esitettiin tv-tallenteita vanhoista kisoista.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto