Hyppää pääsisältöön

Suomalaisbändi iski kaksi kärpästä yhdellä iskulla – aprillipila ja uutuusbiisi samassa paketissa

My First Bandin Antti ja Heikki kertovat YleX:n vierailullaan mainiosta aprillipilastaan.

My First Bandin Antti ja Heikki YleX Jälki-istunnon Rytmibarometrivieraana. // Kuva: Timo "Timppa" Launonen

Suomalainen pop-rock-yhtye My First Band onnistui monien muiden tavoin puijaamaan ihmisiä sosiaalisessa mediassa aprillipäivänä. Miehet tekivät kryptisen tilapäivityksen, jossa yhtye hehkutti saaneensa kunnian esittää japanilaisen saippuaoopperasarjan tunnusmusiikin. Kappale on oikea – sarja fiktiivinen.

- Tuottajalta tuli visio, että levy vaatii kappaleen kuvitteellisesta japanilaisesta saippuasarjasta ja päätimme hyödyntää ajatusta myös aprillipilana, Antti kertaa.

Big in Japan -nimeä kantava biisi löytyy myös yhtyeen toukokuussa julkaistavalta albumilta. Itse kappaleen ideoinut tuottaja osti aprillipilan täysin.

- Se meni niin hyvin läpi, että myös itse tuottaja meni lankaan. En kylläkään ymmärrä, miten hän osti sen, sillä kyseinen henkilö keksi tämän fiktiivisen saippuasarjan nimen.

Tuottaja riemuitsi aiheesta julkisesti sosiaalisessa mediassa ja lähetti myös ylistyssanoilla kuorrutettua sähköpostia asianomaisille.

- Tyyppi vauhkosi sähköpostissa yksinään kansainvälisestä menestyksestä. Meni hetki ennen kuin huijaus paljastui aprillipilaksi myös hänelle, Heikki naureskelee.

Kuuntele My First Bandin vierailu YleX Jälki-istunnossa alta.

Lähteet: YleX Jälki-istunto