Hyppää pääsisältöön

Ruotsalaisbändi käyttää suomea biisillään: Suomi on loistava bilekieli

Uudella ruotsalaismuusikoiden tekemällä tanssibiisillä kuullaan jännittävän kuuloista suomen ja englannin sekoitusta. YleX kysyi biisinikkareilta, mistä oikein on kyse.

Suomea ja englantia sujuvasti sekoittaa Artymoven Mathilda Lindgren, joka fiittaa Panik Discon biisillä. // Kuva: Andreas Jarblad

Ruotsalainen Panik Disco on julkaissut mielenkiintoisen uuden tanssibiisin, jota se kutsuu trobical bassiksi. All In (No Niin) -biisissä erityisen säväyksen saa aikaan se, että sillä lauletaan englantia ja suomea iloisesti sekaisin.

Suomi tuli biisin tehneen Panik Discon kuvioihin mukaan, kun lauluraidalle pyydettiin fiittaamaan toisessa kokoonpanossa vaikuttanutta Mathilda Lindgreniä.

- Panik Discon musiikissa on vaikutteita kaikkialta maailmasta ja halusin tehdä jotain sen pohjalta. Suomi sopi hyvin, koska se on niin kiehtovaa ja sehän on loistava bilekieli, Mathilda Lindgren sanoo YleX:lle.

Laulaja kertoo, että hänen äitinsä on Suomesta ja siksi hän osaa jonkin verran suomea. Hän kertoo, että suomen ja englannin käyttäminen yhdessä oli aluksi vain hullu idea, mutta jälkikäteen se onkin osoittautunut maailman itsestäänselvimmäksi sekoitukseksi.

All In (No niin) -biisin kynäilleen Panic Discon toinen jäsen, Thomas Antonsson, kertoo YleX:lle, että heidän musiikkinsa on tarkoitus välittää kuuntelijoille viestiä omien intohimojen toteuttamisesta.

- Se on maailmanlaajuinen viestimme. Jokaisen pitäisi toteuttaa itseään epäröimättä, eikä sääntöjen pitäisi rajoittaa sitä, minkälaiseksi ihmiseksi haluaa kehittyä, Antonsson sanoo.

Hän sanoo, että yhteistyötä Artymove -nimisestä kokoonpanosta lainatun laulajan kanssa tehdään varmasti tulevaisuudessa lisää. Myös Suomen keikat kiinnostavat suuresti.

Montako suomenkielistä sanaa sinä löydät uudesta biisistä?

Lue myös: Mitä mieltä olet Panik Discon (feat. Artymove) kappaleesta All in (No Niin)?