Hyppää pääsisältöön

Maailmanlopun merkkejä vuonna 1967

Tiedemiesten todistusten mukaan maailmankaikkeus on niin lujaksi rakennettu, että sen tuhoutuminen jostain reaalisesta, sisäisestä syystä ei vaikuta mahdolliselta. Kuitenkin Raamatusta noin reilu kolmannes käsittelee tavalla tai toisella viimeisten aikojen tapahtumia. Näitä on myös kuvailtu perusteellisesti ja monet niistä vaikuttivat sopivan maailman tapahtumiin vuonna 1967. Olisiko maailmanloppu sittenkin tulossa?

Selvitystyö aloitetaan avaruudesta tai oikeastaan Turun tähtitornista, jossa lisensiaatti Rantaseppä-Helenius kertoo "aukosta" aurinkokunnassamme. Kyse on Marsin ja Jupiterin välisestä asteroidivyöhykkeestä, jossa aurinkokuntamme toistuvuuden vuoksi voisi hyvinkin olla planeetta. Asteroidit taas voivat olla jäänteitä tuhoutuneesta planeetasta. Voisiko näin käydä myös Maalle?

Maan ulkopuolisista räjähdyksistä siirrytään takaisin planeettamme kamaralle. Kylmän sodan ydinasevarustelu oli 1960-luvulla jopa uhka koko ihmiskunnalle. Haastatteluun saadaan yleisesikunnan majuri Aimo Pajunen, joka antaa näkemyksensä ydinsodan mahdollisuudesta.

Tutustumme myös Otaniemen ydinreaktoriin. Teknillisen korkeakoulun fysiikan professori Pekka Jauho kertoo ydinreaktorien hyötykäytöstä sekä niiden turvallisuudesta maailmanlaajuisesti. Hän vakuuttaa, että reaktorin räjähtäminen on lähes mahdotonta.

Ihmisten luomista tuhovälineistä palataan takaisin luontoon. Maanjäristykset mainitaan Raamatussa yhtenä lopun aikojen merkkinä. Helsingin Yliopiston seismologisella laitoksella maisteri Noposelta tivataan vastausta siihen ovatko maanjäristykset lisääntyneet maapallolla.

Toimittaja ja helluntailiikkeen saarnamies Ensio Lehtonen taas näkee, että 1960-luvulla elävät ihmiset ovat kokeneet enemmän Jeesuksen esittämiä maailmalopun ennusmerkkejä, kuin yksikään aiemmista sukupolvista.

Raamatun kirjoitusten nostamista tiedemiesten ja asiantuntijoiden todistusten rinnalle ei perustella ohjelmassa sen tarkemmin.

Ohjelmasta on leikattu osia tekijänoikeudellisten rajoitusten johdosta.

Teksti: Ville Matilainen