Hyppää pääsisältöön

Elämänjanoinen nautiskelija

Aleksi Ruuskanen
Aleksi Ruuskasta näytteli Juuso Pekkinen. Aleksi Ruuskanen aleksi ruuskanen

Pentti Ruuskasen poika Aleksi nauttii elämästä eikä kanna huolta huomisesta. Kauppatieteen opinnot jäivät häneltä kesken ja hän ansaitsi elantonsa YleX:n juontajana ja lukion tuntiopettajana. Bisnestä vieroksuva mies joutui tavan takaa tiukkoihin tilanteisiin sekä Sunerin toimitusjohtajan että työntekijöiden kanssa.

Hän oli myös Vihreiden Valojen manageri, kunnes seikkailunhalu vie hänet lopulta maailmalle. Sitoutumiskammoinen Aleksi oli tottunut lentelemään kukasta kukkaan, kunnes kohtasi Elina Haaviston ja rakastui tosissaan. Vaan eipä Aleksi tästäkään suhteesta loppujen lopuksi osannut pitää kiinni.

Mukana tuotantokausilla 1-4

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.