Hyppää pääsisältöön

Nuori kapinallinen

Jimi Aro
Jimi Aroa näyttelee Arttu Soilumo. Jimi Aro jimi aro

Joonas "Jimi" Aro on herkkä nuorimies, joka piilottaa haavoittuvuutensa kovan ja piikikkään ulkokuoren taakse. Varhaisnuoruudessa Jimin kipuilu ilmeni koululintsaamisena ja rötöstelynä. Jimi on hyvästä perheestä, mutta neuvottomat vanhemmat laittoivat tämän perhetukikeskukseen koettuaan, etteivät enää itse pärjää levottoman lapsensa kanssa. Tämä katkeroitti Jimiä entisestään.

Omaksikin hämmästyksekseen Jimi pääsee opiskelemaan Virtauksen lukioon, mutta sielläkin hän pitää kiinni tylystä ulkopuolisuudestaan ja vastustaa auktoriteetteja parhaansa mukaan.

Poika kävi yhden miehen sotaansa Suneria vastaan Tero Kuuslan napattua Jimin aurinkopaneeli-idean. Katkeroitunut Jimi sytytti Sunerilla tulipalon, jonka uhriksi Jimin kanssa seurustellut Tuija Haavisto olisi joutunut, ellei Jimi olisi häntä pelastanut.

Iris Rainio tunsi vetoa Jimiin ja sai tältä apua erilaisiin pikku juonitteluihinsa. Sittemmin Iris pelasti oman nahkansa paljastamalla Jimin yhteydet Sunerin ongelmiin. Paljastusten vuoksi Jimi lähti Virtauksesta. Nuorisovankilankin kokenut Jimi palasi Virtaukseen muuttuneena miehenä: hän oli tullut uskoon.

Tuija näkee Jimin kovan kuoren läpi ja Tuijan myötä Jimi oppii ymmärtämään rakkauden parantavan voiman.

Mukana tuotantokausilla 2-6

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.