Hyppää pääsisältöön

Yltiöpositiivinen junailija

Kuvassa Saku Rainio (Janne Virtanen).
Sakua näyttelee Janne Virtanen. Kuvassa Saku Rainio (Janne Virtanen). Kuva: Yle Uusi päivä (tv),Saku Rainio,Janne Virtanen

Saku on dynaaminen ja vallanhaluinen sivistystoimenjohtaja, joka mielellään puuttuu ilmaisutaitolukion asioihin.

Saku arvostaa ilmaisuaineita, ja hän haaveili nuorena ryhtyvänsä teatterialalle. Mies opiskeli kuitenkin luokanopettajaksi ja on toiminut myös rehtorina.

Pollea pukumies Saku on sokea sekä omalle että Virtauksen lukiossa opiskelevan tyttärensä Iriksen keskinkertaisuudelle. Sakulla on myös poika, Iiro, joka Sakun silmissä on jäänyt Iriksen varjoon.

Aktiivinen verkostoituja pyrkii olemaan moderni johtaja, joka kannustaa alaisiaan kohtaamaan vaikeudet haasteina ja mahdollisuuksina. Hän viljelee positiivisia sloganeja, mutta sortuu usein ylikävelyyn ja säheltämiseen.

Flirttiä ja naiskauneutta arvostava Saku erosi lopulta vaimostaan, joka asui jo pitkään eri paikkakunnalla ja liitto oli muodollinen.

Mukana tuotantokausilla 3-9

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.